Thursday, May 23, 2024
HomeSportNo h1 tag found

No h1 tag found

Un fost primar al localității Păulești din județul Vrancea, Vasile Bratosin, a stârnit controverse în timpul unei activități electorale desfășurate de PSD. Bratosin, învins în alegerile din 2020, este sprijinit de liderul PSD Vrancea, Nicușor Halici.

Dezbatere electorală plină de tensiuni

Cu toate că afirmațiile sale au fost rapid respinse de către reprezentanții altor partide politice și de către societatea civilă, Vasile Bratosin a afirmat că comentariile sale au fost interpretate în mod greșit și că intenția sa nu a fost să blesteme pe cineva, ci să sublinieze importanța sprijinului comunității în procesul electoral.

„Pensionarii ar trebui să…, și cred că toți pensionarii am să-i contactez, și să le zic că să fie blestemați cei care nu vor vota PSD”, a declarat Bratosin, fiind întâmpinat cu aplauze.

Discursul candidatului PSD a provocat un val de critici și nemulțumiri în rândul comunității locale. Grupuri de pensionari și organizații neguvernamentale s-au opus ferm declarațiilor controversate ale lui Vasile Bratosin.

Până în prezent, social-democrații nu au emis o declarație oficială referitoare la declarațiile candidatului PSD pentru primăria din Păulești, județul Vrancea.

Președintele PSD Vrancea, la rândul său, controversat

Organizația PSD din Vrancea este condusă de fostul prefect Nicușor Halici, apropiat de Marian Oprișan, care a demisionat în martie pentru a candida la funcția de președinte al Consiliului Județean.

Nicușor Halici a fost numit prefect al Vrancea în martie 2022, înlocuindu-l pe liberalul Gheorghiță Berbece. Halici, care a mai ocupat funcția de prefect timp de doi ani, a renunțat la mandatul de deputat PSD pentru a deveni prefect.

În anul 2023, Halici a fost criticat pentru declarațiile sale privind Ziua Independenței României, afirmând că „nimic din demersul unionist început de Mihai Viteazu și terminat de Carol I la 1918, prin nașterea României Mari, nu ar fi fost posibil fără ca românii să își fi dorit acest lucru”.

Specialistul în istorie, Bogdan Dogaru, i-a atras atenția lui Halici că regele Carol I al României nu avea posibilitatea să „’termine demersul unionist la 1918 prin nașterea României Mari’’ deoarece acesta murise în toamna anului 1914”.

Tags:

Vasile Bratosin, PSD, Nicușor Halici, Păulești, Vrancea, controversie

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments