HomeSportNo h1 tag found

No h1 tag found

Într-o acțiune desfășurată de Biroul Electoral Central (BEC) în cursul zilei de luni, s-a realizat tragerea la sorți pentru determinarea ordinei pe buletinele de vot în contextul apropiatelor alegeri europarlamentare. Prin această procedură, s-a decis poziționarea partidelor politice, alianțelor electorale, alianței politice, organizației cetățenilor din minoritățile naționale care și-au depus listele de candidați, precum și a celor care candidează ca independenți.

Ordinea pe buletinul de vot pentru europarlamentare stabilită de BEC

Rezultatul tragerii la sorți, realizată sub îndrumarea judecătorului Vasile Bîcu, președintele BEC, indică amplasarea UDMR pe prima poziție a buletinului de vot pentru alegerile europarlamentare și Alianța electorală PSD PNL pe locul al doilea.

  • Partidul Reînnoim Proiectul European al României (REPER)
  • Alianța AUR
  • PUSL
  • Alianța Dreapta Unită USR-PMP-Forța Dreptei (ADU)

Următoarele poziții sunt ocupate de Alianța România Socialistă, PRM, Partidul Patrioților, Partidul Alternativa Dreaptă, Partidul SOS România și Partidul Diaspora Unită, formațiuni sau alianțe fără reprezentare în Parlamentul European. Cei care candidează ca independenți, respectiv Paula Marinela Pîrvănescu, Vlad Gheorghe, Nicu Ștefănuță și Silvestru Șoșoacă, vor fi plasați în ultimele poziții conform înregistrării candidaturilor.

Surse din cadrul instituției au comunicat că „Procesul-verbal ce atestă rămânerea definitivă a candidaturilor pentru alegerile europarlamentare și ordinea de pe buletinele de vot ale partidelor politice, alianțelor electorale, alianței politice, organizației cetățenilor aparținând minorităților naționale și a candidaților independenți implicați în acest scrutin va fi accesibil în aceeași zi pe platforma online www.bec.ro.”

Pentru scrutinul european ce va avea loc pe data de 9 iunie, simultan cu alegerile locale, inițial s-au înscris 15 formațiuni politice și alianțe electorale și 7 candidați independenți.

Candidaturile respinse

Între candidaturile respinse se numără cele depuse de Partidul Oamenilor Liberi, Partidul Noua Românie, Partidul Național Țărănesc Maniu-Mihalache, precum și cele ale candidaților independenți Jurma Paul-Octavian, Mustățea Ilie-Cătălin și Mîndru Petru.

În urma deciziei BEC, vor participa la alegerile europarlamentare din 2024 un număr de 12 formațiuni politice și alianțe electorale, alături de 4 candidați independenți.

Tags:

alegeri europarlamentare, ordinea pe buletinul de vot, BEC, Biroul Electoral Central, partide politice, candidați independenți

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments