Thursday, February 29, 2024
Google search engine
HomeActualitateNo h1 tag found

No h1 tag found

H1: Demisia președintei Ungariei cerută de partidele de opoziție Paragraph HTML:
  • Partidele de opoziție din Ungaria, inclusiv Coaliția Democratică, Momentum, LMP, Parbeszed, Jobbik și socialiștii, cer demisia președintei Katalin Novak din cauza deciziei controversate de grațiere a unui bărbat condamnat pentru complicitate la mușamalizarea unui caz de abuz sexual asupra copiilor.
  • Această decizie a președintei, care este o aliată apropiată a premierului Viktor Orban și fost ministru al familiei, a fost dezvăluită de publicația ungară 444.hu într-un raport bazat pe documente judiciare.
  • Aceasta a provocat un val de proteste din partea opoziției și a asociațiilor civice, iar unele formațiuni politice, precum și partidul de extremă-dreapta Mi Hazank, au criticat dur acțiunile președintei.
Paragraph HTML:

Într-un comunicat, președinta formațiunii Momentum, Anna Donath, a declarat că este “nedumerită de decizia lui Katalin Novak ca ființă umană și ca mamă”, argumentând că ea consideră această decizie “de neînțeles din punct de vedere moral”.

Pe de altă parte, președintele Novak a negat orice acuzație de grațiere a pedofililor și a subliniat că toate deciziile sale au fost luate în baza unui raționament care nu a fost făcut public. Ea a subliniat că grațierea poate fi un subiect diviziv în societate și a afirmat că nu va fi favorabilă acordării acestui privilegiu pedofililor în viitor.

Paragraph HTML:

Directorul adjunct al centurii de plasament, care a beneficiat de grațierea acordată de președintă, fusese condamnat la o pedeapsă de peste 3 ani de închisoare pentru complicitate la mușamalizarea cazului de abuz sexual asupra minorilor comis de directorul centrului.

Acesta din urmă a fost condamnat la opt ani de închisoare pentru abuzuri sexuale asupra mai multor băieți minori într-un interval de timp cuprins între 2004 și 2016.

Decizia de grațiere a provocat indignare în rândul societății, iar mai multe organizații și asociații civile au anunțat organizarea unui protest în fața biroului prezidențial al lui Novak pentru a denunța această decizie controversată.

Paragraph HTML: Foto: Profimedia Images TAGS: Ungaria, partidele de opoziție, președinta Ungariei, Katalin Novak, grațiere, abuz sexual copii, direcția de plasament, Viktor Orban, mușamalizarea
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments