Sunday, June 23, 2024
HomeActualitateNo h1 tag found

No h1 tag found

Președintele României, Klaus Iohannis, a făcut declarații referitoare la propunerea de pregătire a populației în cazul unui posibil atac militar din partea Rusiei. În cadrul unei întâlniri cu jurnaliștii, președintele a subliniat faptul că nu este de acord cu această propunere și că consideră că acest tip de pregătire nu este fezabil în contextul actual.

Declarațiile președintelui vin ca reacție la afirmațiile șefului Statului Major al Apărării, generalul Vlad Gheorghiță, care a vorbit despre necesitatea pregătirii populației pentru un posibil atac militar din partea Rusiei. Cu toate acestea, Iohannis a subliniat că nu împărtășește punctul de vedere al generalului și că acest gen de subiecte ar trebui discutate în cadrul Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), nu în spațiul public.

În ceea ce privește problema deficitului de personal din Armată, președintele a subliniat că soluția nu constă în măsuri obligatorii de pregătire a populației, ci în creșterea soldei pe care o primesc militarii. Iohannis a argumentat că prin oferirea unor salarii mai atractive, se poate atrage mai mult personal calificat în sistemul de apărare al țării.

Președintele Iohannis a adus în discuție și propria sa experiență legată de obligativitatea serviciului militar. El a menționat că din punctul său de vedere, acesta nu este un lucru grozav și că el provine dintr-o generație care a fost obligată să facă Armata. Prin urmare, el consideră că nu suntem pregătiți pentru o astfel de măsură și că acest tip de obligație nu mai are loc în societatea contemporană.

În concluzie, președintele Iohannis respinge propunerea de pregătire a populației în cazul unui atac militar din partea Rusiei. El consideră că soluția la problema deficitului de personal din Armată constă în creșterea soldei, nu în măsuri obligatorii. De asemenea, președintele invită generalul Vlad Gheorghiță să discute aceste subiecte în cadrul CSAT, unde pot fi abordate într-un mod adecvat și responsabil.

TAGS: Klaus Iohannis, armată, pregătire populație, atac militar, Rusia, CSAT, Vlad Gheorghiță, solda militari, deficit personal armată

Previous article
Next article
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General