Sunday, June 23, 2024
HomeActualitateNo h1 tag found

No h1 tag found

Administrația SUA a subliniat angajamentul său ferm față de sprijinirea Ucrainei în fața agresiunii din partea Rusiei. Jake Sullivan, consilierul Casei Albe pentru securitate națională, a declarat că nu există alternativă la furnizarea de resurse necesare Ucrainei pentru a-și consolida apărarea. El a făcut această declarație în timpul unei conferințe de presă comune cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în cadrul căreia a subliniat importanța solidarității internaționale în fața amenințării rusești.

În contextul unui nou atac aerian major al Rusiei asupra Ucrainei, autoritățile de la Kiev au solicitat sprijinul Occidentului pentru a furniza arme și muniții de care au nevoie disperată. Dmitro Kuleba, ministru de externe al Ucrainei, a făcut un apel către aliații din Occident să respecte promisiunile făcute și să ofere sprijinul necesar în această situație critică. El a exprimat, de asemenea, regretul cu privire la situația confuză din Statele Unite, unde Congresul a întâmpinat dificultăți în aprobarea unui nou pachet de ajutor în contextul luptei electorale și a alegerilor prezidențiale iminente.

Kuleba a cerut în mod special Uniunii Europene să își mărească livrările de muniții pentru artilerie, de care trupele ucrainene se confruntă cu o lipsă acută pe front. El a solicitat statelor membre ale UE să semneze contracte pe termen lung cu companiile de apărare ucrainene, să reorienteze contractele existente pentru a furniza muniții Ucrainei și să sporească importul de muniții din țări terțe. Cu toate acestea, Kuleba nu a menționat în mod specific țările care ar trebui să își intensifice sprijinul pentru Ucraina.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a subliniat importanța sprijinului continuu al aliaților în fața agresiunii rusești și a exprimat încrederea că Parlamentul SUA va continua să acorde sprijin Ucrainei în viitorul apropiat. Stoltenberg a subliniat faptul că sprijinul pentru Ucraina nu este doar un act de caritate, ci și o măsură în interesul proprii securități a aliaților NATO. El a subliniat că o eventuală victorie a Rusiei ar slăbi nu doar NATO, dar ar oferi și un semnal puternic și încurajare pentru China, Iran și Coreea de Nord.

Jake Sullivan a subliniat importanța solidarității europene în fața agresiunii rusești și a recunoscut că numeroase state europene au acordat sprijin semnificativ Ucrainei în ultimii doi ani. El a menționat că SUA au jucat un rol important în sprijinirea Ucrainei, însă partenerii europeni au avut și ei contribuții semnificative. Sullivan nu a făcut referire directă la țările implicate, dar a remarcat că există diferențe între statele europene în privința contribuțiilor lor.

În concluzie, situația din Ucraina rămâne tensionată, iar sprijinul internațional pentru țara vizată de agresiunea Rusiei este esențial pentru menținerea stabilității și securității în regiune. Este vital ca aliații să își respecte promisiunile și să furnizeze Ucrainei resursele necesare pentru consolidarea apărării sale. Solidaritatea europeană și angajamentul SUA reprezintă pilonii de bază în această luptă pentru stabilitate și independență.

TAGS: Ucraina, SUA, Rusia, NATO, apărare, solidaritate, livrări muniții

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General