Friday, March 1, 2024
Google search engine
HomeExterneNo h1 tag found

No h1 tag found

Victoria Nuland, diplomată americană de rang înalt, părăsește Kievul cu emoții mari și speranță în unitatea și rezultatele pe care le poate aduce anul 2024 pentru Ucraina. Înainte de a pleca, Nuland a subliniat importanța strategică absolută a anului 2024 pentru viitorul țării.

Ea a mai adăugat că, pe măsură ce Ucraina își consolidează capacitățile de apărare, președintele rus Vladimir Putin va avea surprize mari pe câmpul de luptă și Ucraina va avea succese semnificative. A afirmat că soldații ucraineni au reușit să provoace daune masive forțelor terestre ale lui Putin și flotei rusești din Marea Neagră.

Însă, în ciuda acestor afirmații, ofensiva mult așteptată de vară a Ucrainei în estul țării a eșuat, iar Rusia a revenit la axa ofensivă în est și sud. Președintele rus Vladimir Putin a anunțat miercuri că forțele rusești dețin acum poziții strategice în Avdiivka, unul dintre cele mai fierbinți puncte de pe frontul ucrainean.

Chiar și în aceste circumstanțe tensionate, Kirill Boudanov, șeful serviciilor de informații militare ucrainene (GUR), se așteaptă ca ofensiva rusă să se epuizeze în câteva luni. El crede că ofensiva lor se va încheia la începutul primăverii și că apoi va veni rândul Ucrainei să declanșeze propria sa ofensivă.

La mulți ani, 2024! Deși suntem încă în mijlocul perioadei sale din 2023, importanța strategică a anului următor pentru Ucraina a fost subliniată de Victoria Nuland înainte de a părăsi Kievul. Aceasta a fost însoțită de un entuziasm sporit pentru unitatea și rezultatele pe care le poate aduce acest an. De asemenea, Nuland a exprimat încrederea că, pe măsură ce Ucraina își consolidează forțele de apărare, președintele rus Vladimir Putin va fi pus în dificultate și Ucraina va cunoaște succese semnificative. Victoria Nuland a lăudat soldații ucraineni pentru daunele masive pe care le-au provocat forțelor lui Putin, atât pe uscat, cât și în flota rusă din Marea Neagră.

Însă, realitatea pe teren nu a fost întotdeauna favorabilă Ucrainei. Ofensiva mult așteptată de vară a eșuat, iar Rusia a contraatacat în est și sud. Președintele rus Vladimir Putin a anunțat miercuri că forțele rusești controlează acum poziții cheie în orașul Avdiivka, unul dintre cele mai fierbinți puncte de pe frontul ucrainean. În ciuda acestor provocări, Kirill Boudanov, șeful serviciilor de informații militare ucrainene (GUR), este optimist și estimează că ofensiva rusă va slăbi în următoarele câteva luni. El crede că propria ofensivă a Ucrainei va începe în curând.

Victoria Nuland, diplomată de rang înalt din SUA, a părăsit Kievul cu un sentiment puternic de entuziasm și speranță pentru viitorul Ucrainei. În discursul său către jurnaliști, Nuland a subliniat importanța strategică absolută pe care anul 2024 o va aduce pentru țară. Acesta este un an cu potențial deosebit pentru unitate și rezultate în Ucraina.

Pe lângă acest sentiment de încredere în viitor, Victoria Nuland a tras un semnal de alarmă pentru președintele rus Vladimir Putin. În opinia sa, pe măsură ce Ucraina își consolidează capacitatea de apărare, Putin va avea neplăceri mari pe câmpul de luptă, iar Ucraina va avea succes în contracararea forțelor sale. Vorbind despre impactul pe care soldații ucraineni l-au avut deja, Nuland a afirmat că aceștia au provocat “daune masive forțelor terestre ale lui Putin” și flotei rusești din Marea Neagră.

În ciuda optimismului lui Nuland, Ucraina a întâmpinat dificultăți în ofensiva sa din acestă vară. În urma acestui eșec, Rusia a revenit cu forța în zona de conflict din est și sudul țării. Anunțul făcut de Vladimir Putin miercuri, în care a menționat că forțele rusești ocupă poziții strategic importante în orașul ucrainean Avdiivka, dovedește că conflictul este departe de a se fi încheiat.

În ciuda acestei situații delicate, Kirill Boudanov, șeful serviciilor de informații militare ucrainene (GUR), a exprimat speranța că ofensiva rusă va slăbi în următoarele luni. El a declarat că ofensiva lor continuă, dar se așteaptă ca aceasta să se epuizeze la începutul primăverii. Boudanov a dezvăluit că Ucraina pregătește o contraofensivă în momentul în care forțele rusești se vor slăbi.

(Tags: Ucraina, 2024, Victoria Nuland , Putin, Kiev)
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments