Wednesday, April 17, 2024
HomeActualitateNo h1 tag found

No h1 tag found

Ancheta dezvăluie un caz de evaziune fiscală cu repercusiuni serioase într-o companie de ride-sharing din București. Acțiunile intenționate și frauduloase ale societății au avut ca scop reducerea obligațiilor fiscale, prin umflarea TVA-ului deductibil și subdeclararea veniturilor.

Principala concluzie a anchetei este că societatea nu a înregistrat corect în contabilitate toate veniturile obținute prin intermediul platformelor de ride-sharing, cu scopul de a reduce taxa pe valoarea adăugată (TVA) datorată bugetului de stat. În plus, s-a constatat că societatea a înregistrat achiziții fictive de combustibil, cu scopul de a umfla în mod ilegal TVA-ul deductibil și de a reduce și mai mult obligațiile fiscale.

O altă aspect important descoperit în timpul inspecției este legat de modul în care societatea manipula obligațiile fiscale legate de forța de muncă. S-a constatat că, în ciuda faptului că angajații lucrau mai multe ore și primeau venituri nete mai mari decât cele declarate oficial, societatea declara și plătea contribuții pentru contracte individuale de muncă cu fracțiune de normă de doar două ore.

Autoritățile fiscale anunță că vor continua aceste acțiuni de control și în viitor, având ca obiectiv eliminarea evaziunii fiscale și creșterea veniturilor bugetare. Inspectorii antifraudă îndeamnă toți operatorii economici să declare și să impoziteze corect veniturile obținute din activitățile lor.

În urma investigației, compania de ride-sharing din București riscă să fie sancționată drastic și să se confrunte cu consecințe juridice pentru practicile sale ilegale. Pe lângă faptul că trebuie să ramburseze impozitele datorate bugetului de stat, societatea se poate aștepta la amenzi considerabile și consecințe pe termen lung pentru acțiunile sale ilegale și frauduloase.

TAGS: ancheta, evaziune fiscală, ride-sharing, obligații fiscale, TVA, bugetul de stat.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments