Tuesday, April 16, 2024
HomeActualitateNo h1 tag found

No h1 tag found

Protestele fermierilor și ale transportatorilor sunt pe agenda guvernamentală și au primit atenție în ultima perioadă. Însă, despre modul în care autoritățile au abordat aceste probleme, există anumite clarificări necesare.

Ministerul Agriculturii s-a implicat încă din noiembrie-decembrie într-un dialog cu fermierii. Au fost inițiate programe și proiecte începând cu anul 2022, care au fost ajustate și adaptate pe parcurs. În acest proces, au fost implicate și alte ministere precum Ministerul Finanțelor, Ministrul Mediului și Ministerul Energiei, pentru a răspunde la diversele revendicări ale agricultorilor și transportatorilor. Coaliția guvernamentală a avut un rol activ în găsirea de soluții pentru aceste probleme.

Este important de menționat că, deși au existat încercări de a se atribui responsabilitatea către agenția guvernamentală, PNL s-a implicat de la început în identificarea de soluții. În plus, europarlamentarii noștri lucrează în continuare pentru a obține sprijin suplimentar din partea Comisiei Europene pentru fermieri și transportatori.

Nu putem permite minimalizarea implicării noastre în rezolvarea acestor conflicte. Este important să nu cădem în capcana scuzelor și laudelor, ci să ne concentrăm pe găsirea celor mai bune soluții. PNL rămâne deschis la dialog și colaborează cu specialiștii pentru a găsi cele mai potrivite răspunsuri la aceste situații.

În cadrul discuțiilor, premierul și miniștrii de la PNL și PSD au avut ocazia să abordeze punctual aceste probleme. De asemenea, în calitate de premier, am inițiat scheme de ajutor de stat în anul 2022, care au acordat sprijin industriei alimentare de procesare, în vederea reducerii deficitului de balanță comercială și promovării consumului de produse locale. Aceste măsuri au fost luate pentru a sprijini și proteja fermierii români și pentru a dezvolta industria alimentară internă.

Totodată, avem nevoie să fim atenți și la situația agricultorilor și transportatorilor din alte țări europene. Violentele care au izbucnit în Franța și Olanda au reverberează în toate țările UE. Decidenții politici trebuie să reflecteze asupra acestor vârfuri de violență și să ia măsuri pentru a proteja fermierii și transportatorii români și în afara granițelor țării.

Referitor la acuzațiile de fake-news care au circulat în ultimele zile, PNL răspunde cu seriozitate și empatie pentru problemele fermierilor. Partidul este implicat activ în găsirea de soluții și acțiuni concrete, nu doar cu vorbe. Afirmăm că suntem alături de fermieri și transportatori în toate demersurile lor. Tratarea acestor probleme prin replici și acuzații reciproce nu servește intereselor niciunei părți.

Acestea fiind spuse, este important să clarificăm că ne concentrăm pe soluții și luăm în considerare preocupările fermierilor și transportatorilor, și că suntem preocupați de bunăstarea sectorului agricol și de transport din România.

TAGS: proteste fermieri, transportatori, soluții pentru fermieri, coaliție guvernamentală, industrie alimentară, PNL.
Previous article
Next article
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments