Wednesday, April 17, 2024
HomeActualitateNo h1 tag found

No h1 tag found

Drama a avut loc în județul Bihor, unde patru persoane, printre care și două fetițe în vârstă de 2 și 4 ani, au fost aduse în stare critică la spital după ce s-au intoxicat cu o soluție antiparazitară destinată animalelor. Situația este terifiantă, iar starea victimelor este una extrem de gravă.

Conform declarațiilor purtătorului de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Bihor, Lisa Crăiuț, cele patru persoane intoxicate au fost internate în două secții clinice diferite. Mama și mătușa fetițelor se află pe secția clinică ATI I, iar una dintre ele este conectată la aparatele de ventilație.

Cele două fetițe, în vârstă de 4 și respectiv 2 ani, sunt internate pe secția Clinică ATI II. Starea fetiței de 4 ani este una stabilă, ea fiind conștientă și comunicând cu personalul medical, în timp ce cea de 2 ani necesită intubare și ventilație mecanică.

Se pare că ambele fetițe s-au intoxicat în urma contactului cu una dintre femei, care a folosit soluția antiparazitară pentru animale. Potrivit declarațiilor lui Crăiuț, este o situație extrem de tristă și de regretabilă, care ar fi putut fi evitată cu o mai mare atenție și precauție din partea adulților responsabili.

Autoritățile din județul Bihor au demarat o anchetă pentru a afla cu exactitate circumstanțele în care s-a produs acest tragic incident. De asemenea, este important ca oamenii să fie conștienți de pericolele utilizării incorecte a substanțelor chimice destinate exclusiv animalelor.

Astfel de evenimente dramatice ne amintesc cât de importantă este vigilenta și responsabilitatea noastră, mai ales atunci când avem în grija noastră viețile și sănătatea celor mici. Este esențial să fim informați și instruiți cu privire la utilizarea corectă a oricăror substanțe chimice și să luăm toate măsurile necesare pentru a evita astfel de tragedii.

Este momentul ca toți cei implicați să se unească în eforturile de investigare și prevenție, astfel încât tragediile de acest gen să fie reduse la minimum în viitor. Să sperăm că fetițele și celelalte persoane afectate de această intoxicare vor avea parte de o recuperare rapidă și completă.

Doriți să citiți mai multe știri din domeniul sanatatii mentale? Accesați TAGS: sanatate mentala, intoxicatie, prevenire

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments