Sunday, April 21, 2024
HomeActualitateNo h1 tag found

No h1 tag found

H1: Angajat al Primăriei Timișoara, prins la copiat în timpul concursului intern

O restructurare recentă a Primăriei Timișoara a adus unele schimbări și o reducere a numărului de posturi disponibile. Astfel, în unele compartimente, numărul posturilor a devenit mai mic decât cel al angajaților existenți, ceea ce a dus la organizarea de concursuri pentru selecția personalului. Într-unul dintre aceste concursuri, primarul Dominic Fritz a dezvăluit că un angajat a fost prins în timp ce încerca să copieze.

Într-o postare pe contul său de socializare, primarul a menționat că angajatul folosea o cască în ureche pentru a răspunde la întrebările din concurs. Aceasta este o cască disponibilă online la un preț de 130 de lei. Aparent, angajatul considera că are nevoie de aceasta pentru a putea răspunde la întrebări precum “enumerați 5 drepturi și libertăți fundamentale din Constituție” sau “enumerați un punct tare și un punct slab în activitatea biroului din care faceți parte”.

Însă acest incident vine în contextul unei reorganizări majore a Primăriei Timișoara. Cu scopul de a eficientiza activitatea instituției și de a reduce cheltuielile, s-au eliminat 51 de posturi în total. În acele departamente unde numărul de posturi a devenit mai mic decât numărul de angajați, s-a decis organizarea unui examen scris pentru întreaga echipă. În cazul menționat anterior, într-o echipă de 6 oameni unde au fost eliminate două posturi, unul dintre angajați a fost prins că trăgea pe sfoară, în timp ce alți doi nu au putut răspunde la întrebările cele mai simple.

Primăria Timișoara și primarul Dominic Fritz au fost acuzați că elimină oameni valoroși angajați de fosta administrație pe criterii politice. Primarul însă susține că este revoltat de faptul că trebuie să plătească persoane care își bat joc de salariile pe care le primesc din banii munciți de către toți timișorenii.

Această restructurare este văzută ca o măsură necesară pentru a asigura că Primăria Timișoara funcționează într-un mod eficient și orientat către nevoile cetățenilor. În ciuda controversei pe care o poate stârni, primarul Fritz susține că există mulți angajați harnici și performanți în cadrul instituției, care își dedică pasiunea pentru Timișoara și sunt mândri de ceea ce au realizat împreună, chiar și în fața dificultăților.

În concluzie, primarul a subliniat că acțiunile sale nu au la bază criterii politice, ci se bazează pe nevoia de a avea un aparat administrativ eficient, care să lucreze în interesul cetățenilor. În acest context, primarul a ținut să precizeze că nu poate exista loc în Primăria Timișoara pentru persoane care pun tupeu și habarnism în fața muncii și nevoilor comunității.

Conform informațiilor furnizate de primar, incidentul a avut loc în cadrul unui concurs intern desfășurat la Serviciul Activități Administrative. În acest concurs, au participat șase angajați pentru a obține cele patru posturi disponibile. Din aceștia, doar trei au fost admiși în urma evaluării, doi au fost respinși din cauza notelor prea mici, iar lucrarea unuia dintre ei a fost anulată în urma faptului că a fost prins la copiat. Deoarece numele participanților nu sunt afișate în mod public, informația oferită de primar este că angajatul în cauză are codul 300133.

Sursa: ezs.ro

TAGS: restructurare primarie, posturi disponibile, concurs primăria Timișoara, primarul Dominic Fritz, eliminare posturi primărie, tupeisti habarnisti
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments