Sunday, April 21, 2024
HomeActualitateNo h1 tag found

No h1 tag found

Odată cu creșterea exponențială a populației și cu resursele tot mai limitate, omenirea s-a angajat într-o călătorie în căutarea răspunsului la întrebarea “Ce vor mânca oamenii în viitor?”. Viziunile autorilor de literatură științifico-fantastică despre mâncăruri ciudate și neimaginabile au devenit treptat realitate, odată cu apariția pe piața alimentară a unor substituenți pentru alimentele de bază.

Perspectiva producerii de mâncăruri neobișnuite a prins contur odată cu decizia de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră generate de fermă. Astfel, piața alimentară a fost inundată cu produse precum “carnea” sintetică produsă industrial la imprimante 3D și alimente care conțin insecte. Potrivit Barclays, piața cărnii sintetice ar putea reprezenta 10% din industria globală a cărnii în următorul deceniu, aducând beneficii de 140 de miliarde de dolari.

România se află în topul celor mai corupte țări din UE, dar doi vecini vin puternic din urmă

Una dintre direcțiile de dezvoltare este producția de “carne” sintetică la imprimantele 3D. Compania israeliană Redefine Meat a lansat în Europa distribuția fripturii “New Meat” produsă la imprimanta 3D. Aceasta este considerată o alternativă viabilă la carnea produsă în mod convențional și conține proteine din soia, mazăre, năut, sfeclă, drojdie nutritivă și grăsime de cocos. Culoarea sa roșie este rezultatul adăugării sfelei roșii în compoziția sa.

Din ce în ce mai multe restaurante din Israel, Marea Britanie, Țările de Jos, Suedia, Malta, Grecia și Germania se aprovizionează cu “carne” produsă la imprimanta 3D la un preț de 40 de dolari pentru un kilogram. Japonezii au intrat și ei în producția de “carne” sintetică, cu produsul lor numit “Wagyu”. Acesta este obținut folosind trei tipuri diferite de celule stem de vacă, izolate din țesutul muscular, adipos și vasele de sânge.

Părinții studenților uciși la 2 Mai resping banii propuși de familia Pascu și vor să dea poliția în judecată. „Eu nu cumpăr sufletul copilului meu pentru câțiva arginți”

În paralel cu dezvoltarea cărnii sintetice, cercetătorii de la Universitatea Gent din Belgia au creat o grăsime din larvele musculiței Hermetia illucens, care poate înlocui untul în producția de napolitane, biscuiți și prăjituri. Această grăsime este obținută prin centrifugare din larvele de muște introduse în apă și apoi mixate pentru a crea o pastă asemănătoare untului. Această alternativă este considerată mai prietenoasă cu mediul înconjurător decât produsele lactate.

Elveția a devenit prima țară europeană care a legalizat vânzarea de mâncăruri pe bază de insecte, acest tip de aliment devenind din ce în ce mai popular. Un lanț de supermarketuri din Elveția comercializează déjà un produs numit “chiftea insect” produs de laboratorul elvețian Essento, care conține carne de insecte combinată cu orez, morcovi, oregano și chilli. Cu toate acestea, un pachet cu 10 “snak-uri” din insecte costă 35 de franci elvețieni.

Finlandezii produc carne din electricitate, apă, aer și bacterii

Compania Solar Foods

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments