Tuesday, April 16, 2024
HomeExterneNo h1 tag found

No h1 tag found

O operațiune secretă a armatei israeliene s-a soldat cu moartea a trei militanți palestinieni, care se aflau în pat atunci când atacul a avut loc. Autoritățile israeliene au confirmat că cei trei palestinieni au fost uciși în timpul unei operațiuni desfășurate de forțele sub acoperire. Această informație a fost raportată de publicația The Times of Israel și preluată de HotNews.ro.

Organizația Hamas a recunoscut că unul dintre cei uciși, care a fost transportat la spitalul Ibn Sina din Jenin, era membru al grupării lor. De asemenea, Jihadul Islamic, o altă facțiune aliată, a revendicat apartenența celorlalți doi palestinieni, declarând că aceștia erau frați.

Reprezentanții armatei israeliene susțin că unul dintre bărbați, în vârstă de 27 de ani, pe nume Mohammed Jalamneh, ar fi avut conexiuni cu Hamas din străinătate și că planifica un atac de tip raid, inspirat de masacrul din 7 octombrie. Potrivit purtătorului de cuvânt al armatei, “Jalamneh planifica să comită un atac terorist în viitorul imediat și a utilizat spitalul ca ascunzătoare. În consecință, a fost neutralizat”.

Oficialii israelieni susțin că cei doi palestinieni ucisi la spitalul Ibn Sina erau implicați în atacuri recente. Aceste informații au fost confirmate și de imagini video care au apărut în mass-media palestiniană și care arată mai mulți indivizi înarmați cu puști circulând prin holurile spitalului din Jenin. Trei dintre ei erau îmbrăcați ca femeile musulmane, în timp ce alți doi purtau uniforme medicale. Unii dintre acești bărbați aveau inclusiv barbă falsă.

Atacul sângeros declanșat de Hamas în data de 7 octombrie a fost punctul de pornire al asaltului Israelului asupra Fâșiei Gaza, iar în același timp a generat o serie de violențe în Cisiordania. Aceasta este o altă regiune în care palestinienii își doresc să obțină statutul de stat și care se află sub administrația Autorității Palestiniene.

TAGS: Comandourile, Israel, palestinieni, militanți, Hamas, Jihadul Islamic, armata, Bărbați, filiera
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments