Thursday, February 29, 2024
Google search engine
HomeActualitateNo h1 tag found

No h1 tag found

Ninelor! Capitalei i-a căzut zapadă în cap sâmbătă dimineața, iar străzile s-au acoperit într-un strat consistent de zăpadă. Ca urmare, traficul este în impas, iar utilajele menite să deszăpezească arterele principale și secundare întârzie să își facă apariția. Rareș Hopincă, Prefectul Bucureștiului, a anunțat la un post de televiziune că intervenția utilajelor se va face abia după încetarea ninsorii.

“La ora actuală, ninge viscolit și utilajele vor intra în acțiune după terminarea ninsorii. Momentan, se circulă în condiții de iarnă, dar nu putem spune că drumurile sunt blocate. Conducătorii auto trebuie să evite riscurile și să nu iasă cu mașinile în trafic dacă acestea nu sunt pregătite pentru iarnă. Deszăpezirea principalelor artere și a căilor secundare se va face la aproximativ 1-2 ore după încetarea ninsorii, conform estimărilor meteorologilor. Utilajele noastre sunt pregătite pentru intervenție”, a declarat Prefectul Hopincă.

Problemele nu se limitează doar la traficul rutier. Societatea de Transport București (STB) a anunțat că în această dimineață, liniile de tramvai 14 și 36 sunt blocate pe bulevardul Ferdinand, în zona Șoseaua Pantelimon. Una dintre garnituri s-a deraiat, ceea ce a dus la întreruperea circulației pe aceste trasee. De asemenea, autobuzele au fost redirecționate să circule pe carosabil și să efectueze opriri la bordură, în loc să folosească traseul de tramvai.

Autoritățile au emis mai multe recomandări pentru conducătorii auto care circulă în condiții meteo nefavorabile. Printre acestea se numără:

  • Să își ajusteze viteza la condițiile de drum și să folosească frâna de motor pentru a încetini;
  • Să păstreze o distanță de siguranță față de vehiculul din față;
  • Să evite bruscarea comenzilor volanului și schimbările bruște de direcție;
  • Să nu oprească sau să staționeze în locuri care ar putea bloca traficul rutier;
  • Să evite orice manevră bruscă care ar putea duce la pierderea controlului vehiculului;
  • Să își curățe în mod corespunzător parbrizul, oglinzile și geamurile laterale pentru o bună vizibilitate;
  • Să verifice luminiile, instalația de climatizare și stergătoarele pentru a se asigura că funcționează în parametrii optimi;
  • Să se informeze înainte de a pleca la drum cu privire la starea drumurilor pe care urmează să le parcurgă;
  • Să respecte indicațiile polițiștilor rutieri prezenți în trafic pentru siguranța circulației;
  • Purtarea centurii de siguranță este obligatorie pentru toți pasagerii;

De asemenea, pietonilor li se recomandă să circule doar pe trotuare și să traverseze strada doar prin locurile marcate și semnalizate, respectând semafoarele și asigurându-se că au fost observați de șoferii aflați în trafic.

Este important de menționat că legislația rutieră prevede obligativitatea utilizării anvelopelor de iarnă în cazul în care există zăpadă, gheață sau polei pe drumurile publice. Această regulă se aplică în special autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată de peste 3,5 tone sau celor de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv conducătorului auto. Aceste categorii de autovehicule trebuie să fie echipate cu anvelope de iarnă pe roțile axelor de tracțiune sau să monteze lanțuri antiderapante certificate pe aceste roți.

Pentru informații actualizate despre trafic și starea drumurilor, puteți accesa site-ul EZS.ro.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments