Sunday, February 25, 2024
Google search engine
HomeExterneNo h1 tag found

No h1 tag found

Un șofer moldovean în vârstă de 31 de ani a fost arestat în Croația în legătură cu traficul ilegal de persoane, potrivit unei surse. Incidentul a avut loc pe autostrada care leagă Zagreb de Split, când șoferul a refuzat să oprească la un control al poliției. Încălcând Codul Rutier, el a continuat să conducă și a sfârșit prin a intra într-o mașină a poliției, potrivit comunicatului emis de forțele de ordine.

Acesta este doar un exemplu din numeroasele cazuri de migranți care utilizează “ruta Balcanilor” pentru a intra ilegal în Uniunea Europeană. Croația, membră a Uniunii Europene și parte a spațiului Schengen din 2023, se confruntă cu o creștere semnificativă a numărului de migranți care încearcă să treacă frontierele ilegal.

Potrivit datelor oficiale, în perioada ianuarie-octombrie 2023, aproximativ 63.000 de persoane au intrat ilegal în Croația. Acestea provin în mare parte din Afganistan, Turcia, Maroc și Pakistan. Autoritățile croate depun eforturi considerabile pentru a combate traficul de persoane și migrația ilegală, monitorizând în mod constant zona de frontieră și desfășurând controale amănunțite.

Pe măsură ce migrația ilegală continuă să fie o problemă în Balcani și în întreaga Uniune Europeană, autoritățile întreprind acțiuni pentru a spori securitatea și a preveni astfel de incidente nefericite. Traficul de persoane și traversarea ilegală a frontierelor rămân o problemă complexă, dar eforturile coordonate între statele membre ale Uniunii Europene și agențiile de aplicare a legii continuă să aibă drept scop eradicarea acestor activități infracționale.

Pentru mai multe informații despre acest subiect și alte știri relevante, puteți accesa acest link.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments