Wednesday, April 17, 2024
HomeActualitateNo h1 tag found

No h1 tag found

In cadrul celor doua programe de mediu, persoanele juridice au posibilitatea de a furniza documentele necesare participarii printr-o aplicație informatice specializată, care simplifică procesul de înregistrare și contribuie la promovarea unui impact pozitiv asupra mediului.

Potrivit comunicatului emis de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) către AGERPRES, ghidurile de finanțare pentru Programele Rabla Clasic și Rabla Plus au fost publicate în Monitorul Oficial al României. Bugetul alocat Programului Rabla Clasic pentru 2024 este de 300 de milioane de lei, iar pentru Programul Rabla Plus, bugetul este de 1 miliard de lei. Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, a subliniat importanța acordată finanțării autoturismelor prietenoase cu mediul pentru reducerea emisiilor nocive și dezvoltarea unei societăți mai sustenabile.

Programele vor fi implementate în etape, având în vedere sumele alocate. Perioada de deschidere a sesiunii Rabla Clasic pentru persoane juridice, UAT-uri și instituții publice va fi între 19 martie și 19 aprilie 2024, cu o alocare de 60 de milioane de lei pe categorie. Pentru persoanele fizice, sunt disponibile 180 de milioane de lei, cu sesiune deschisă între 19 martie și 25 noiembrie 2024.

În cadrul Rabla Plus, Etapa I se va desfășura între 19 martie și 19 aprilie 2024, cu o alocare de 140 de milioane de lei pentru persoane juridice, iar pentru UAT-uri și instituții publice, suma este și ea de 140 de milioane de lei. Etapa a II-a pentru persoane fizice va avea loc între 19 august și 19 septembrie 2024, cu fonduri de 180 de milioane de lei.

Calendarul complet al sesiunilor de înscriere și sumele disponibile pentru solicitanti sunt publicate pe site-ul AFM. Noutatea acestui an este reprezentată de aplicarea unui autocolant pe autovehiculele achiziționate prin programele Rabla, care trebuie menținut până la finalizarea perioadei de monitorizare.

Mediu Rabla Clasic Rabla Plus
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments