Friday, June 21, 2024
HomeActualitateNicușor Dan: „Nu revin în USR. A fost foarte important în mandatul...

Nicușor Dan: „Nu revin în USR. A fost foarte important în mandatul ăsta faptul că am fost independent”


„Nu revin în USR”, a declarat Nicușor Dan, la Digi 24.ro, precizând că „a fost foarte important în mandatul ăsta faptul că am fost independent”. Primarul general al Bucureștiului, care a câștigat al doilea mandat a adăugat că „acum vor fi și mai multe partide și e important să fiu echidistant de cele care mă vor susține”. Totodată, Dan a declarat că nu este interesat de o candidatură la președinție.


Aceasta a susținut că în următorii patru ani, singura sa preocupare va fi mandatul câștigat la alegerile locale, unde a fost susținut de partidele din Alianţa Dreapta Unită.  


„Nu candidez la președinție. În acest moment, tocmai am primit un mandat de patru ani și pentru perioada următoare e singura mea preocupare.”, a spus el.


Nicușor Dan a fost întrebat la Digi24 dacă rămâne independent sau se va alătura unui partid, după alegerile de duminică.


„Nu, faptul că am fost independent m-a ajutat în aceşti trei ani şi jumătate în a discuta cu trei partide care m-au susţinut, acum vor fi mai multe şi intenţia mea este să rămân independent”, a răspuns Nicuşor Dan. Acesta a adăugat că activitatea sa la PMB este una „intensă” și că nu are timp de politică de partid. 


În legătură cu majoritatea ce se va constitui în timpul noului mandat, Nicușor Dan a spus: „Trebuie să așteptăm rezultatele finale, nu există încă acord politic, o să fie 28 – 27, dacă punem într-o parte Dreapta Unită, REPER și PNL și în cealaltă parte PSD, PUSL și AUR o să avem 27-28, dar nu știm cine o să fie 27 și cine 28. Eu sper ca asta să fie majoritatea cu care lucrez USR-PMP-FD-REPER, sunt bucuros că REPER a făcut pragul, și PN”.


Nicușor Dan este câștigătorul clar al alegerilor pentru Primăria Capitalei, potrivit rezultatelor numărătorii parțiale, care confirmă ierarhia stabilită de exit-pollul din seara alegerilor, 9 iunie. Rezultatele parțiale arată că PSD și Alianța Dreapta Unită se bat pentru locul unu în ce privește numărul de locuri obținute în Consiliul General al Municipiului București.


RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General