Saturday, May 18, 2024
HomeActualitateNicușor Dan, Cristian Popescu Piedone, și Gabriela Firea în Topul Alegerilor Pentru...

Nicușor Dan, Cristian Popescu Piedone, și Gabriela Firea în Topul Alegerilor Pentru Primăria Capitalei

Nicușor Dan, Cristian Popescu Piedone, și Gabriela Firea în Topul Alegerilor Pentru Primăria Capitalei

Un sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro arată că, într-o ipotetică cursă electorală pentru Primăria Capitalei, Nicușor Dan ar fi favorit cu 38,5% dintre voturi. Acesta ar fi urmat de Cristian Popescu Piedone și Gabriela Firea. Nicușor Dan conduce și în topul notorietății, însă este devansat de Piedone în categoria încrederii.

Surprize în Alegerile Pentru Primăria Capitalei

Din totalul persoanelor chestionate care și-au exprimat intenția de vot, 38,5% ar vota pentru Nicușor Dan, sprijinit de Alianța Dreapta Unită, în timp ce 27,4% l-ar prefera pe Cristian Popescu Piedone alături de PUSL. Pe locul al treilea se află Gabriela Firea cu 21,4% din preferințe. Sebastian Burduja de la PNL și Mihai Enache de la AUR completează lista de candidați, cu 10,1%, respectiv 2,4% din intențiile de vot exprimate.

Analiza Notorietății și Încrederii Candidaților

Nicușor Dan se bucură de o notorietate ridicată, fiind cunoscut de 98,5% dintre locuitorii Capitalei chestionați. Acesta înregistrează un grad de încredere de 38%. Gabriela Firea ocupă locul al doilea ca notorietate, fiind recunoscută de 98,2% din bucureșteni. 32,5% dintre aceștia au încredere în candidata PSD. Popescu Piedone este cunoscut de 97,9% din persoanele intervievate, iar 40,2% manifestă încredere în el. Sebastian Burduja se situează la 60,4% notorietate, cu 20,6% dintre respondenți declarându-și încrederea. Mihai Enache este cunoscut de 21,2% dintre cei chestionați, iar 7,6% îi acordă încredere.

Proiecții Pentru Consiliul General al Municipiului București

În privința alegerilor pentru Consiliul General al Municipiului București, 74,5% dintre respondenți au exprimat o opțiune de vot. Dintre aceștia, 31,4% ar susține Alianța Dreapta Unită, 29% PSD, 13,9% PNL, 10,6% AUR, 6,7% PUSL, 2,7% PER, și 2,6% SOS România. Sondajul a relevat că 69,3% dintre locuitorii Capitalei intenționează să participe la votarea pentru Consiliul General.

Metodologia sondajului a inclus chestionare CATI (interviuri telefonice) desfășurate în perioada 23-27 aprilie. Eșantionul de 2.100 de persoane este reprezentativ pentru categoriile socio-demografice semnificative din populația neinstituționalizată a României, cu vârsta de peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de ±2,14% la un grad de încredere de 95%.

Foto: Hepta

Oamenii Din București Se Prezintă la Vot

Așadar, viitoarele alegeri pentru Primăria Capitalei promit a fi un punct de atracție pentru locuitorii Bucureștiului. Nicușor Dan, Cristian Popescu Piedone, Gabriela Firea și ceilalți candidați se bucură de o atenție crescută din partea alegătorilor. Sondajul INSCOP a evidențiat preferințele și perspectivele electoratului în vederea scrutinului viitor.

Concluzii și Tendințe Electorale

Astfel, Nicușor Dan se menține în fruntea curselor electorale, iar susținerea sa este puternică în rândul alegătorilor. Cristian Popescu Piedone și Gabriela Firea rămân și ei în atenția publicului, fiind cotități în competiția pentru Primăria Capitalei. Intenția de vot pentru Consiliul General al Municipiului București reflectă și ea o dinamică interesantă, cu alianțe și preferințe diverse.

Reamintim că Nicușor Dan este văzut drept favoritul la Primăria Capitalei de către majoritatea respondenților, iar rezultatele sondajului INSCOP arată o imagine complexă a climatului electoral din București.

Tags:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments