Sunday, February 25, 2024
Google search engine
HomeActualitateNicușor Dan anunță sprijin pentru femeile abuzate în București

Nicușor Dan anunță sprijin pentru femeile abuzate în București

Nicușor Dan anunță sprijin pentru femeile abuzate în București

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a făcut o declarație importantă vineri, 19 ianuarie, privind sprijinul acordat femeilor care au suferit abuzuri emoționale sau au fost victime ale violenței în București. Conform declarației, aceste femei vor beneficia gratuit de îndrumare psihologică și de sprijin juridic la Centrul DGASMB de Informare și Sprijin pentru Femei, situat în Sectorul 3.

Primarul a subliniat importanța acestui sprijin, în special pentru femeile care se confruntă cu greutăți, abuzuri emoționale sau fizice, probleme de reintegrare socială sau gestionare incorectă a relațiilor cu copiii. Aceste femei vor primi îndrumare psihologică, socială și vocațională, împreună cu sprijin juridic. De asemenea, vor beneficia și văduvele, care au nevoie de sprijin în fața dificultăților pe care le întâmpină.

Centrul DGASMB de Informare și Sprijin pentru Femei este localizat în strada Lucrețiu Pătrășcanu, numărul 17, sector 3. Pentru a beneficia de sprijin, femeile abuzate trebuie să facă programări prin apelarea numărului de telefon 0758.047.398.

Angajamentul Primăriei București pentru combaterea violenței asupra femeilor

Măsura anunțată de primarul Nicușor Dan face parte din angajamentul Primăriei București de a lupta împotriva violenței asupra femeilor și de a oferi sprijinul necesar acestora. Aceasta reprezintă o veste bună pentru femeile din București care au fost traumatizate de abuzuri, oferindu-le un mediu sigur și sprijin pentru a se recupera și a se reintegra în societate.

Oferirea de îndrumare psihologică și sprijin juridic reprezintă un pas important în încurajarea victimelor să-și împărtășească experienele, să primească sprijin emoțional și să înțeleagă drepturile și opțiunile lor juridice. De asemenea, aceste servicii vor ajuta femeile să-și recapete încrederea în sine și să-și construiască un viitor mai bun pentru ele și pentru copiii lor într-un mediu sigur.

Impactul violenței asupra femeilor și importanța sprijinului

Violenta asupra femeilor este o problemă gravă și răspândită la nivel global. Femeile care au fost victime ale abuzurilor resimt impactul acestora în toate aspectele vieții lor. Acestea pot dezvolta probleme de sănătate mintală, inclusiv depresie, anxietate și traume, precum și dificultăți în relațiile personale și profesionale.

Prin urmare, oferirea de îndrumare psihologică și sprijin juridic este crucială în procesul de recuperare al femeilor abuzate. Acest sprijin ajută la reducerea stigmatului și la încurajarea femeilor să ceară ajutor, să se împărtășească cu alții și să își reconstruiască viața.

TAGS: femei abuzate, sprijin juridic, sprijin psihologic, violenta impotriva femeilor

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments