Friday, March 1, 2024
Google search engine
HomeActualitateNetanyahu se confruntă cu presiuni și întrebări cu privire la conducerea operațiunilor...

Netanyahu se confruntă cu presiuni și întrebări cu privire la conducerea operațiunilor din Gaza

Netanyahu se confruntă cu presiuni și întrebări cu privire la conducerea operațiunilor din Gaza

Oficialii americani trebuie să colaboreze cu Benjamin Netanyahu în încercarea de a limita amploarea războiului din Gaza, dar unii dintre ei încep să se întrebe dacă prim-ministrul israelian este cu adevărat la conducerea operațiunilor, scrie Politico.

Situația actuală în Israel este una extrem de delicată, deoarece liderul israelian se confruntă atât cu gestionarea războiului din Gaza, cât și cu amenințarea de a fi închis în dosarul de corupție cu care se confruntă. Aceste două probleme interconectate îl fac vulnerabil la presiunile extremiștilor din coaliția sa de guvernare.

Reforma judiciară promovată de guvernul israelian a fost respinsă de Curtea Supremă, ceea ce nu face decât să îl slăbească și mai mult pe Netanyahu în fața adversarilor politici.

Există politicieni de extremă dreapta care se opun cu fermitate oricărei forme de moderație și care resping îndemnurile americane la reținere. Dacă acești politicieni, precum Bezalel Smotrich și Itamar Ben-Gvir, părăsesc coaliția lui Netanyahu, prim-ministrul își poate pierde funcția, ceea ce îl face și mai vulnerabil din punct de vedere legal, conform Politico.

Există semne că Netanyahu este rezervat în privința acceptării sfaturilor americane cu privire la război, ceea ce sugerează că tensiunile între Statele Unite și Israel vor crește în viitorul apropiat.

Un oficial american, citat de Politico, a observat că „nu este întotdeauna clar cine conduce trenul” în Israel și că Netanyahu însuși a sugerat că nu are mână liberă în deciziile luate.

Analiza realizată de Nahal Toosi, corespondentă politică cu experiență în politica extern

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments