Friday, June 21, 2024
HomeExterneNetanyahu respinge o propunere de încetare a focului din partea Hamas și...

Netanyahu respinge o propunere de încetare a focului din partea Hamas și susține o victorie totală în Gaza

Netanyahu respinge o propunere de încetare a focului din partea Hamas și susține o victorie totală în Gaza

În ciuda eforturilor de a ajunge la o încetare a focului între Israel și Hamas, premierul israelian Benjamin Netanyahu a respins termenii propuși de grupul militant, insistând că o victorie totală în Gaza este posibilă în doar câteva luni. Această declarație a fost făcută într-o conferință de presă și a fost raportată atât de BBC, cât și de The Guardian.

Netanyahu a subliniat că Forțele de Apărare Israeliene (IDF) lucrează în mod sistematic pentru atingerea obiectivelor războiului în curs. Aceste obiective includ eliberarea tuturor ostaticilor și eliminarea organizației Hamas, principalul grup militant din Gaza. El a subliniat, de asemenea, că IDF a obținut deja realizări “fără precedent”.

În aplauzele susținătorilor săi, premierul israelian a declarat cu tărie că Israel nu se va opri până când nu va câștiga acest conflict. “Aș dori să subliniez încă o dată – nu există altă soluție decât victoria completă și decisivă”, a adăugat el, subliniind importanța atingerii unui rezultat clar în favoarea Israelului.

Pozele și videoclipurile care ilustrează operațiunile IDF au circulat pe scară largă, atingând o audiență globală prin intermediul rețelelor de socializare. Aceste imagini au captat atât distrugerea cauzată de rachetele Hamas, cât și acțiunile puternice ale IDF în încercarea de a contracara aceste amenințări. În acest context, Netanyahu a susținut că rezultatele obținute de IDF demonstrează puterea și hotărârea Israelului de a asigura siguranța cetățenilor săi.

Deși există presiune internațională pentru o încetare a focului, inclusiv din partea Statelor Unite și a altor actori regionali și internaționali, Netanyahu a reafirmat poziția sa fermă de a continua operațiunile militare până la obținerea unei victorii totale. El a subliniat că acest conflict nu poate fi rezolvat prin negocieri sau compromisuri, ci numai prin asigurarea securității și stabilității Israelului prin eliminarea amenințărilor la adresa populației și teritoriului său.

TAGS: Netanyahu, Israel, Hamas, victorie, Gaza, încetare foc, armată

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General