Friday, February 23, 2024
Google search engine
HomeActualitateNăsturelul - cea mai sănătoasă plantă din lume

Năsturelul – cea mai sănătoasă plantă din lume

Năsturelul – cea mai sănătoasă plantă din lume

Studiile ample și de lungă durată au ajuns la o concluzie surprinzătoare – năsturelul, cunoscut și sub numele de creson sau măcriș de baltă, este considerată cea mai sănătoasă plantă pe care o poți mânca. Cercetătorii afirmă că această verdeață este extraordinar de sănătoasă și oferă numeroase beneficii pentru sănătate.

În anul 2014, Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Statele Unite a inițiat o cercetare cu scopul de a identifica alimentele asociate cu un risc mai mic de boli cronice. Această cercetare a pus accent pe determinarea alimentelor care oferă cele mai multe beneficii pentru sănătate în raport cu conținutul lor caloric. Oamenii de știință s-au concentrat asupra a 17 nutrienți vitali, printre care se numără vitaminele C, D, E și K, precum și minerale esențiale, cum ar fi calciu și potasiu.

Năsturelul este un membru al familiei cruciferelor, asemenea conopidei, broccoliului sau hreanului. Este bogat în vitamine esențiale, minerale și antioxidanți puternici. Năsturelul oferă mai multă nutriție per calorie decât majoritatea alimentelor. Celelalte două plante care au concurat pentru titlul de cea mai sănătoasă plantă au fost varza chinezească și varza kale.

Studiile repetate demonstrează beneficiile uimitoare ale cresonului de apă. Cercetătorii au descoperit că acesta are potențialul de a reduce substanțele cancerigene din fumat, de a opri semnalele cancerului de sân și de a atenua stresul fizic de la antrenamente. Expertul în nutriție, Julia Zumpano, explică: “Cercetările arată că năsturelul poate stimula sănătatea oaselor, reduce la minimum daunele aduse ADN-ului și oferă avantaje anticancerigene.”

Un studiu recent din domeniul biochimiei, realizat în 2021, a confirmat că năsturelul poate stimula sănătatea oaselor, reduce la minimum daunele aduse ADN-ului și are proprietăți anticancerigene. Deși pare o verdeață banală, năsturelul este încărcat cu antioxidanți, ceea ce înseamnă că ajută și în combaterea stresului oxidativ, care este implicat în îmbătrânire și în apariția diverselor boli cronice.

Cum poți include năsturelul în dieta ta?

  • Adaugă creson în smoothie-ul tău de fructe pentru un plus de nutriție
  • Amestecă-l într-un sos pesto făcut în casă pentru a obține o aromă și o culoare delicioase
  • Pune o mână de năsturel în salata ta de la prânz pentru un plus de prospețime și sănătate
  • Servește-l alături de un file de peste sălbatic pentru a obține un aport suplimentar de vitamine și minerale
  • Amestecă-l în supa ta preferată pentru a-i adăuga un gust unic și proprietăți nutritive suplimentare
  • Adaugă năsturelul în sandwich-ul tău preferat pentru a-i da un plus de prospețime și valoare nutritivă

Cu toate aceste beneficii pentru sănătate, ar trebui să incluzi năsturelul în dieta ta zilnică pentru a te bucura de aportul său valoros de nutrienți. Așadar, nu mai sta pe gânduri și încearcă acest aliment sănătos cât mai des posibil!

Sursa:

andreeaaricu.ro

TAGS: năsturel, dieta sănătoasă, vitamine și minerale

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments