Sunday, June 23, 2024
HomeActualitateMunca la stat în Primăria Vaslui: Angajații aduc întreaga familie în instituție

Munca la stat în Primăria Vaslui: Angajații aduc întreaga familie în instituție

Munca la stat în Primăria Vaslui: Angajații aduc întreaga familie în instituție

Munca în administrația publică pare atât de atractivă încât unii angajați ai Primăriei Vaslui nu se pot despărți de familiile lor nici măcar în timpul orelor de serviciu. Declarațiile de avere ale acestor angajați dezvăluie practica de a-și aduce soții, soțiile, copiii și alte rude apropiate să lucreze alături de ei în instituție. Aceasta nu este doar o presupunere, ci o constatare bazată pe documente.

Un exemplu notabil în acest sens este direcționarul economic Eugen Boț, căruia îi face echipă chiar soția sa. De asemenea, secretara viceprimarului Cătălin Mîndru își desfășoară activitatea în aceeași instituție alături de soțul său. Practica aducerii întregii familii în Primăria Vaslui pare să fie o regulă neoficială pentru unele persoane.

Un caz și mai interesant este cel al familiei State, care pare să-și fi găsit un adevărat loc de muncă în Primărie. Soții State au decis să aducă nu doar fiul, ci și nora în instituție. Este demn de menționat că această familie se bucură de o poziție financiară solidă, fiind proprietarii a trei apartamente în ultimii trei ani.

Declarațiile de avere ale celorlalți angajați ai Primăriei Vaslui nu sunt mai puțin impresionante. Dorin Bălănescu, șeful Direcției Gospodărire Urbană, deține un apartament în Vaslui, o casă în Iași și un depozit bancar în valoare de aproximativ 191.000 de lei. Cătălin Amăriuței, alt angajat al Primăriei, se află în posesia unui apartament în Vaslui și deține 6,6 hectare de teren, dintre care cinci i-au fost donate, iar 1,5 hectare au fost dobândite prin reconstituirea dreptului la proprietate.

Astfel, situația financiară a angajaților din Primăria Vaslui este una demnă de luat în considerare. Este îngrijorător faptul că există un număr semnificativ de angajați care aduc întreaga familie să lucreze în instituție, iar declarațiile de avere relevă averi considerabile. Astfel de practici ridică întrebări cu privire la nepotism și posibile abuzuri în angajarea și promovarea personalului.

Este necesar un control mai riguros din partea autorităților competente pentru a asigura transparența și corectitudinea angajărilor în instituțiile publice. De asemenea, este important ca aceste declarații de avere să fie verificate cu atenție și să fie examinate potențialele conflicte de interese.

Reporterii noștri au încercat să ia legătura cu Primăria Vaslui pentru a obține un punct de vedere oficial cu privire la aceste constatări, însă până în momentul redactării acestui articol nu au primit un răspuns din partea reprezentanților instituției.

Astfel, se lansează întrebarea dacă se impune o revizuire a politicilor de angajare și promovare în cadrul Primăriei Vaslui în vederea evitării practicilor nepotiste și asigurării unei concurențe corecte pentru toți cetățenii care își doresc să își desfășoare activitatea în administrația publică locală.

TAGS: Primăria Vaslui, angajați, nepotism, politici de angajare

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General