Sunday, April 21, 2024
HomeActualitateMotociclistul primește despăgubiri de 150.000 de lei după un accident din cauza...

Motociclistul primește despăgubiri de 150.000 de lei după un accident din cauza absenței unui indicator rutier

Motociclistul primește despăgubiri de 150.000 de lei după un accident din cauza absenței unui indicator rutier

Administrația Străzilor București a fost obligată de către instanță să achite unui motociclist daune morale, materiale și cheltuieli de judecată în valoare de aproximativ 150.000 de lei. Decizia vine în urma unui accident rutier care a avut loc pe 3 decembrie 2019 în București, în care motociclistul a suferit mai multe leziuni grave.

Evenimentul tragic a avut loc pe strada Colței din cauza absenței indicatorului rutier “Interzis la stânga”. Lipsa acestuia a dus la coliziunea motociclistului cu un automobil, având consecințe grave asupra sănătății acestuia. Motociclistul a considerat că autoritățile sunt responsabile pentru această situație și a decis să le dea în judecată.

Motociclistul a depus o cerere la Judecătoria Sector 1 în luna mai a anului 2022, iar instanța a admis cererea sa, recunoscând faptul că Administrația Străzilor București a încălcat legislația în ceea ce privește asigurarea unui mediu sigur pe străzi. În ciuda eforturilor ulterioare ale Administrației de a face apel la decizia instanței, Tribunalul București a respins recent cererea lor. Aceasta nu exclude posibilitatea ca Administrația să mai facă un recurs în acest caz, dar acesta a fost respins deja de magistrații Curții de Apel București.

Avocatul motociclistului a invocat articolul 1357 din Codul Civil, care stabilește responsabilitatea persoanei care cauzează un prejudiciu prin fapte ilicite. De asemenea, a fost amintit și articolul 5 din OUG 195/2002, care impune obligația administratorilor drumurilor publice de a instala indicatoare rutiere și alte dispozitive speciale, precum și de a le menține în stare corespunzătoare conform standardelor în vigoare.

Decizia instanței judecătorești de a acorda despăgubiri materiale în valoare de peste 20.000 de lei se bazează pe cheltuielile pe care motociclistul le-a avut în urma accidentului. Acestea includ costurile de spitalizare, deplasarea la spital și medicamentele necesare tratamentului său. Motivarea instanței a avut loc în 2022.

Motociclistul a depus la dosar toate documentele medicale care atestă gravitatea rănilor suferite. Printre acestea se numără o fractură, multiple excoriații, o luxație și traumatism cranio-facial. Conform acestora, motociclistul a avut nevoie de îngrijiri medicale și recuperare timp de aproximativ 75-80 de zile.

TAGS:

Administrația Străzilor București

motociclist

indicator rutier

daune morale

daune materiale

cheltuieli de judecată

accident rutier

recurs

Tribunalul București

Curtea de Apel București

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments