Tuesday, April 16, 2024
HomeSportMitică Dragomir și Horia Ivanovici dezvăluie secretul unui grătar perfect

Mitică Dragomir și Horia Ivanovici dezvăluie secretul unui grătar perfect

Mitică Dragomir și Horia Ivanovici dezvăluie secretul unui grătar perfect

Emisiunea populară “Max Profețiile lui Mitică” a dezvăluit unul dintre cele mai bine păstrate secrete culinare – cum să prepari un grătar perfect. Invitații speciali ai emisiunii, Mitică Dragomir și Horia Ivanovici, au pus în lumina reflectoarelor o descoperire incredibilă – cărbunii japonezi, care transformă carnea într-un deliciu desăvârșit.

Cărbunii japonezi – ingredientul secret pentru o carne perfectă la grătar

Dincolo de aparițiile sale televizate și de marea dragoste față de fotbal, Mitică Dragomir este și un cunoscător al grătarului perfect. În cadrul emisiunii “Max Profețiile lui Mitică”, el a dezvăluit un pont valoros pentru obținerea unui grătar irezistibil. Însoțit de Horia Ivanovici, Dragomir a marturisit că secretul lui constă în cărbunii japonezi, care oferă cărnii un gust nemaiîntâlnit.

“Mi-a dat un pont, Nea Mitică, dar nu vrea să vorbească despre el. Dar vi-l spun eu. Știi ce fac acum? Mă duc și caut pretutindeni în România cărbuni japonezi pentru grătar. Mi-a spus: ‘Grătar cu cărbuni japonezi și vei întrece toți cei care vin acasă când îi chemi. Carnea va avea un gust de nedescris’.” a declarat jurnalistul Horia Ivanovici.

Această mărturie curajoasă a pus sub lumina reflectoarelor cărbunii japonezi și a incitat curiozitatea oamenilor în privința gustului pe care aceștia îl pot oferi. Mitică Dragomir a confirmat descoperirea, adăugând că a călătorit în toate colțurile lumii pentru a gusta cele mai delicioase preparate culinare. Deși nu a dorit sa dezvăluie locul exact în care a savurat această carne irezistibilă, a menționat că importă carbunele din Japonia, dovedindu-și rafinamentul și preocuparea pentru calitate.

Ce fac cărbunii japonezi atât de speciali?

Adevărul este că cărbunii japonezi sau Binchotan Bin Wari sunt renumiți în întreaga lume pentru calitatea lor excepțională. Aceștia sunt realizați din stejar asiatic printr-un procedeu tradițional în orașul Tosa din prefectura Kochi și se remarcă prin densitatea lor. Numele cărbunilor de lemn alb provine de la culoarea lor albă generată de procesul de răcire rapidă cu argilă, nisip și cenușă. Culoarea albă metalică este remarcabilă și în interior, iar lovirea cărbunelui produce un sunet cristalin.

În Japonia, cărbunii Binchotan sunt recunoscuți ca fiind cei mai buni de peste patru secole. Calitățile lor includ faptul că nu produc fum sau mirosuri neplăcute, iar mâncarea preparată pe acești cărbuni dobândește o aromă absolut delicioasă. În plus, acești cărbuni ard mult mai lent decât cei obișnuiți, asigurând o durată de ardere îndelungată și o eficiență remarcabilă.

Prepararea grătarului cu cărbunele japonez este puțin mai complexă decât cu cărbunele obișnuit. De obicei, se aprinde grătarul cu cărbunele tradițional obișnuit și se lasă să arda până când devine roșu aprins și face jar. Ulterior, se adaugă câteva bucăți de cărbune japonez pentru a genera un foc intens și apoi se înlătură cărbunele obișnuit.

Deoarece cărbunele japonez arde extrem de încet și bucățile sunt mari, acestea pot fi refolosite. După ce carnea este gătită, cărbunele este scos din grătar și pus în apă timp de câteva minute, iar apoi lasat să se usuce la soare. Astfel, cărbunele japonez devine un partener de nădejde în călătorii culinare de excepție.

Nu numai cărbunii japonezi au o utilitate inedită în bucătărie. Aceștia sunt capabili să absoarbă umiditatea dintr-o cameră, să purifice apa de băut, să neutralizeze mirosurile neplăcute și să țină insectele la distanță. Adevărat, ei sunt puțin mai costisitori decât cărbunele obișnuit, însă exprimă o eficiență de zece ori mai mare în comparație cu cântități echivalente de cărbune tradițional. Un sac de 12 kilograme costă în jur de 350-400 de euro.

Descoperă înregistrarea video în care Mitică Dragomir oferă toate detaliile despre grătarul cu cărbuni japonezi!

TAGS:grătar, cărbuni japonezi, secret culinar, Mitică Dragomir, Horia Ivanovici, grătar perfect, carne gustoasă, cărbuni de lemn alb, restaurant japonez
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments