Friday, June 21, 2024
HomeSportMirosurile pe care pisicile nu le suportă. Pot deveni agresive din această...

Mirosurile pe care pisicile nu le suportă. Pot deveni agresive din această cauză

Mirosurile pe care pisicile nu le suportă. Pot deveni agresive din această cauză. Felinele au un simț olfactiv extraordinar de fin, motiv pentru care pot adulmeca tot felul de arome care se găsesc în mediul înconjurător.

Miresmele pe care felinele nu le plac deloc. Specialiștii spun că ajung să fie periculoase dacă le simt în preajma lor

Miresmele pe care felinele nu le plac deloc. Specialiștii spun că ajung să fie periculoase dacă le simt în preajma lor. Pisicile sunt cunoscute despre animalele de companie care se nasc oarbe și surde, dar cu un simț olfactiv foarte dezvoltat.

Ele pot identifica cu foarte mare lejeritate mirosul „ierbii mâței” chiar și atunci când concentrația este foarte scăzută. Pe de altă parte, această sensibilitate olfactivă poate declanșa răspunsuri negative la unele plante.

Experții atrag atenția asupra faptului că pisicile tolerează greu sau nu suportă deloc mirosul de citrice, cum ar fi portocale sau lămâi. Se pare că animalele acestea sunt extrem de sensibile la uleiurile esențiale din aceste fructe.

De asemenea, pisicile nu suportă mirosul de oțet pentru că aciditatea acestui produs este prea mare pentru nasul lor. Alimentul le provoacă repulsie și le face pe feline să evite acele zone unde se găsește oțet.

În plus, pisicile sunt foarte sensibile la mirosurile puternice, printre care se numără parfumurile, produsele de curățenie sau odorizantele. Toate acestea pot fi iritante pentru pisici. În aceeași categorie intră și mirosul de mentă.

Totodată, aceste animale nu suportă ardeiul iute care are în compoziția sa o substanță activă numită capsaicină. Ingredientul le determină pe felină să evite locurile din grădină unde este plantată această legumă.

Ce alte mirosuri nu suportă pisicile

Pisicile sunt recunoascute pentru faptul că nu suportă mirosul altor pisici, chiar dacă sunt unele cu care împart aceeași casă. Medicii veterinari transmit că mirosul de țigară este neplăcut și dăunător pentru sănătatea lor.

Mai mult, aceste animale de companie nu suportă mirosul de cuișoare și de eucalipt, pentru că sunt foarte intense și le pot irita simțul olfactiv. Dezinfectanții pe bază de clor nu sunt deloc buni pentru feline.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General