Monday, May 20, 2024
HomeSportMircea Sandu a condus Federația Română de Fotbal timp de 24 de...

Mircea Sandu a condus Federația Română de Fotbal timp de 24 de ani

Mircea Sandu a condus Federația Română de Fotbal timp de 24 de ani

Mircea Sandu a avut o lungă carieră în fotbalul românesc, în calitate de președinte al Federației Române de Fotbal (FRF) timp de 24 de ani, între 1990 și 2014. A fost o perioadă în care a contribuit semnificativ la dezvoltarea fotbalului din România și la promovarea acestuia la nivel internațional.

Mircea Sandu a dezvăluit motivele plecării din fruntea FRF

La 10 ani de la plecarea sa din fruntea FRF, Mircea Sandu a vorbit deschis despre motivele care l-au determinat să renunțe la poziția de președinte. Acesta a mărturisit că frica de a nu primi o condamnare cu executare din partea justiției a fost unul dintre motivele principale care l-au determinat să se retragă. A preferat să-și petreacă timpul alături de familie și să nu riște o posibilă condamnare care să-i afecteze libertatea. Decizia a fost una dificilă, dar personală și a stat la baza alegerii sale de a părăsi poziția de conducere.

Presiuni politice în timpul mandatului la FRF

Într-un interviu recent, Mircea Sandu a vorbit și despre presiunile politice la care a fost supus în timpul mandatului său la FRF. Acesta a dezvăluit că a existat o serie de presiuni politice atât din partea Cotroceniului, cât și din Parlament. Motivul pentru aceste presiuni nu a fost clar exprimat de către Sandu, însă a menționat că performanțele obținute în fotbalul românesc nu au fost pe placul tuturor și acesta a fost unul dintre factorii care au creat tensiuni.

Cum a făcut față presiunilor politice

Mircea Sandu a dezvăluit că a reușit să facă față presiunilor politice care i-au fost exercitate în timpul mandatului său de președinte al FRF. Acesta a menționat că și-a păstrat integritatea și a rămas ferm în convingerile sale. Indiferent de presiunea exercitată, Sandu nu a cedat și nu a permis ca presiunile politice să îi influențeze deciziile. Acesta a avut o atitudine puternică și a reușit să rămână neclintit în fața provocărilor.

Mircea Sandu explică motivele plecării de la FRF

Mircea Sandu a ales să nu mai candideze la alegerile din 2014 și să se retragă din activitatea de președinte al FRF. Motivele deciziei sale au fost strâns legate de presiunile politice pe care le-a resimțit în mandatul său. Sandu a afirmat că presiunea era atât de puternică încât se vehicula posibilitatea unei condamnări cu executare, motiv pentru care a preferat să părăsească poziția de conducere la FRF. De asemenea, a menționat că tensiunile s-au mai diminuat după acest anunț și că a reușit să se concentreze pe alte aspecte ale vieții sale.

 

TAGS: Mircea Sandu, Fotbal, FRF, Presiuni politice
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments