Monday, July 22, 2024
HomeActualitateMinistrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, verifica lucrările de pe traseul Autostrăzii Pitești -...

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, verifica lucrările de pe traseul Autostrăzii Pitești – Sibiu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, verifica lucrările de pe traseul Autostrăzii Pitești – Sibiu

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, a efectuat o inspecție astăzi împreună cu Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș, pe porțiuni din Autostrada Pitești – Sibiu pentru a verifica stadiul lucrărilor.

Însoțiți de primarul municipiului Curtea de Argeș, Constantin Panțurescu, de directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, și de reprezentanți ai firmei constructoare, cei doi oficiali au inspectat tunelul de la Momaia care va conecta tronsonul Pitești – Curtea de Argeș cu restul autostrăzii până la Sibiu.

tunel momaia 2 Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, verifica lucrările de pe traseul Autostrăzii Pitești - Sibiu tunel momaia Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, verifica lucrările de pe traseul Autostrăzii Pitești - Sibiu

Ministrul Sorin Grindeanu a evidențiat progresul rapid al lucrărilor, menționând că asfaltul a fost deja turnat pe aproximativ 90% din lungimea tronsonului Pitești – Curtea de Argeș, iar lucrările la tunelurile “Daniela” și “Alina” de sub Dealul Momaia sunt în curs de finalizare.

În declarațiile sale, Sorin Grindeanu a subliniat: „La acest tunel de la Tigveni am fost în octombrie anul trecut împreună cu premierul Marcel Ciolacu și cu președintele CJ Argeș Ion Mînzînă, iar acum am revenit să vedem stadiul lucrărilor. Voi monitoriza progresul în lunile următoare. Mulțumesc constructorului și autorităților locale și județene pentru sprijinul acordat acestui proiect vital, există o colaborare excelentă. Se lucrează intens, iar pe cele două tunele s-a depășit pragul de 50%. Sunt extrem de mulțumit. De asemenea, 90% din traseul de peste 30 km Pitești – Curtea de Argeș are deja asfalt. Există câteva puncte critice în care se lucrează la finalizări”.

Ion Mînzînă, președintele CJ Argeș, a adăugat: „Colaborarea cu Ministerul Transporturilor și cu ministrul Sorin Grindeanu nu este doar bună, ci excepțională! Impactul pozitiv al acestei colaborări se reflectă în infrastructura județului Argeș, atât prin lucrările deja finalizate pe drumurile naționale, cât și în proiectele aflate în desfășurare, precum Autostrada Pitești – Sibiu și Drumul Expres Pitești – Craiova. Prin eforturile conjugate ale autorităților locale și a Ministerului Transporturilor, planurile pentru Drumul Expres Pitești – Mioveni sunt aproape de realizare. Văd o determinare impresionantă în a dezvolta infrastructura județului Argeș și în a aduce normalitatea în acest domeniu”.

Tunelul cu galerie dublă de la Dealul Momaia, compus din două galerii principale separare și paralele, va avea o lungime totală de 1350 de metri sau 2700 de metri pentru ambele galerii. Se estimează că lucrările la acest tunel vor fi finalizate până la sfârșitul anului, cu prognoza de finalizare a lotului Curtea de Argeș – Tigveni (10 km) în anul 2026.

Articolul Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, vești excelente în Argeș: „S-a turnat asfalt pe circa 90% din tronsonul Pitești – Curtea de Argeș al autostrăzii spre Sibiu!” s-a publicat pe Universul argesean.

TAGS: Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, Autostrada Pitești – Sibiu, Ion Mînzînă, Curtea de Argeș

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General