Sunday, April 21, 2024
HomePoliticaMinistrul cercetării, inovării și digitalizării reiterează că STS nu este responsabil pentru...

Ministrul cercetării, inovării și digitalizării reiterează că STS nu este responsabil pentru atacurile cibernetice

Ministrul cercetării, inovării și digitalizării reiterează că STS nu este responsabil pentru atacurile cibernetice

Ministrul cercetării, inovării și digitalizării, Bogdan Ivan, a transmis astăzi declarații referitoare la responsabilitatea instituției cu privire la atacul cibernetic asupra sistemului informatic al Camerei Deputaților. În acest context, Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) dorește să sublinieze că nu are atribuții de administrare sau de asigurare a securității cibernetice a sistemului atacat.

Ministrul a rectificat și public informațiile eronate care circulau, precizând că STS nu asigură securitatea cibernetică și nu administrează sistemul IT de la Camera Deputaților. Declaratiile sale vin în urma unor speculații și informații confuze care au apărut în mediul online.

Serviciul de Telecomunicații Speciale va oferi tot suportul necesar pentru remedierea acestor situații și va colabora cu beneficiarii de servicii IT&C care raportează astfel de incidente.

STS își ține angajamentul de securitate cibernetică

Consiliul STS a reafirmat angajamentul său ferm de a se asigura că infrastructura și serviciile oferite de instituție sunt protejate în fața amenințărilor cibernetice. STS a dezvoltat și implementat măsuri de securitate cibernetică pentru a preveni și a combate eventualele atacuri.

Într-o lume tot mai digitalizată, riscurile cibernetice sunt tot mai mari, iar STS ia în serios aceste amenințări. Instituția acordă o importanță ridicată dezvoltării și implementării strategiilor de securitate cibernetică, și colaborează cu alte instituții și organizații pentru a asigura o protecție eficientă a infrastructurii IT&C a statului român.

STS monitorizează în permanență activitățile cibernetice suspecte și intervine rapid pentru a preveni și a soluționa eventualele incidente. Instituția investește în tehnologii de ultimă generație și dezvoltă constant capacitățile tehnice și umane pentru a face față provocărilor și amenințărilor cibernetice.

Colaborarea cu Camerele Parlamentului pentru asigurarea securității cibernetice

Serviciul de Telecomunicații Speciale colaborează strâns cu Camerele Parlamentului și cu alte instituții competente pentru a asigura securitatea cibernetică a sistemelor informatice. STS și Camerele Parlamentului își împărtășesc informații și experiență pentru a preveni și a combate eventualele atacuri cibernetice.

În cazul incidentului recent la Camera Deputaților, STS a oferit și va oferi tot suportul necesar pentru remedierea situației. Colaborează activ cu echipele de specialiști și experți în securitate cibernetică pentru a identifica sursa atacului și a implementa măsurile de protecție necesare.

STS subliniază importanța colaborării și comunicării eficiente între instituții pentru a asigura securitatea cibernetică a statului. Este esențial ca toate partidele implicate să coopereze și să-și împărtășească informațiile în vederea identificării și neutralizării amenințărilor cibernetice.

Continuarea eforturilor în domeniul securității cibernetice

Serviciul de Telecomunicații Speciale va continua să dezvolte și să implementeze măsuri de securitate cibernetică pentru a asigura protecția infrastructurii IT&C a statului român. STS va întreprinde toate acțiunile necesare pentru a preveni și a combate atacurile cibernetice și va investi în resurse tehnologice și umane pentru a se adapta la evoluția amenințărilor.

Este important ca fiecare utilizator de tehnologie și fiecare instituție să conștientizeze importanța securității cibernetice și să ia măsuri adecvate pentru a se proteja în fața amenințărilor. STS încurajează promovarea unei culturi de securitate cibernetică și oferă suport instituțiilor afectate de atacuri cibernetice.

Taguri:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments