Sunday, July 14, 2024
HomeActualitateMinisterul Rus al Apărării desfășoară exerciții cu rachete balistice nucleare Iars

Ministerul Rus al Apărării desfășoară exerciții cu rachete balistice nucleare Iars

Exerciții cu Rachete Balistice Nucleare Iars – Moscova Anunță Noi Manevre

Ministerul Rus al Apărării desfășoară exerciții cu rachete balistice nucleare Iars

Ministerul rus al Apărării a informat publicul vineri, 5 iulie, că se desfășoară exerciții care implică rachete balistice intercontinentale nucleare Iars, echipate cu încărcături multiple. Anunțul vine la scurt timp după ce au avut loc exerciții similare cu arme nucleare tactice, potrivit relatărilor agenției de presă Reuters, preluate de către news.ro.

Oficialii de la Moscova afirmă că echipajele lansatoarelor de rachete Iars din cel puțin două regiuni sunt pregătite să parcurgă distanțe de peste 100 de kilometri și să exerseze tehnicile de camuflare și desfășurare.

Pe lângă aceste declarații, autoritățile de la Kremlin au făcut public un material video care surprinde un lansator mobil efectuând manevre pe drumuri forestiere, stabilindu-și poziția și fiind apoi acoperit de trupe cu o plasă de camuflaj.

Ministerul rus al Apărării a anunțat că „exerciții similare vor fi derulate de către alte unități de rachete în perioada imediat următoare”, subliniind intensificarea pregătirii militare a țării.

În luna iunie, Rusia a organizat antrenamente cu arme nucleare tactice alături de Belarus, principalul său aliat în domeniul militar. Președintele rus Vladimir Putin a declarat că nu vede necesitatea de a folosi arme nucleare în Ucraina, dar nu a exclus posibilitatea modificării doctrinei nucleare a Federației Ruse.

TAGS: Rachete, Nucleare, Moscova, Exerciții, Putin
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General