HomeActualitateMinisterul Educației a Anunțat Proiectele Eligibile pentru Finanțare în Runcu

Ministerul Educației a Anunțat Proiectele Eligibile pentru Finanțare în Runcu

Ministerul Educației a Anunțat Proiectele Eligibile pentru Finanțare în Runcu

Într-un demers menit să sprijine dezvoltarea localității Runcu, autoritățile locale au primit o veste îmbucurătoare. Ministerul Educației a făcut publică lista proiectelor eligibile pentru a primi finanțare în cadrul apelului de proiecte „Schemă de granturi pentru construcția de campusuri școlare rurale”.

Printre proiectele incluse pe această listă se află și comuna Runcu, care propune realizarea unui important proiect intitulat ,,Înființare consorțiu școlar rural și construire campus școlar Comuna Runcu, județul Gorj”. Acest proiect urmează să aducă un campus școlar modern la nivelul localității conduse de primarul Adi Câmpeanu, iar finalizarea acestuia este estimată în aproximativ doi ani de zile.

Ministerul Educației a alocat un total de 29,97 milioane de euro pentru apelul de proiecte, iar valoarea maximă eligibilă nerambursabilă pentru un proiect este de 7,5 milioane de euro (fără TVA). Implementarea investițiilor finanțate din PNRR prin acest apel trebuie finalizată până la data de 30 iunie 2026.

  • Solicitanții eligibili pentru finanțare sunt:
  • Grupurile de acțiune locală (GAL) care includ entități partenere unitățile administrative-teritoriale ce găzduiesc unitățile de învățământ;
  • Parteneriatele locale formate conform Acordului de Parteneriat;
  • Alte forme de asociere ale unităților administrative-teritoriale.

Un aspect important este faptul că parteneriatele eligibile trebuie să includă un Grup de Acțiune Locală (GAL) sau o asociație de UAT-uri pentru a putea solicita finanțare. Astfel, comunitatea din Runcu se află în fața unei oportunități valoroase de a aduce un plus semnificativ în infrastructura educațională locală.

Reporter: Izabella Molnar

TAGS: Runcu, Ministerul Educației, dezvoltare locală, finanțare proiecte, proiecte educaționale

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here