Thursday, February 29, 2024
Google search engine
HomeSportMilioane de români ar putea beneficia de o a treia majorare a...

Milioane de români ar putea beneficia de o a treia majorare a pensiilor în 2024: Ce trebuie să îndeplinească cetățenii pentru a primi 100 de lei în plus lunar

Milioane de români ar putea beneficia de o a treia majorare a pensiilor în 2024: Ce trebuie să îndeplinească cetățenii pentru a primi 100 de lei în plus lunar

Peste 1,2 milioane de români ar putea să primească o veste bună în privința pensiilor în anul 2024. Autoritățile analizează posibilitatea unei a treia majorări, care ar adăuga un plus de 100 de lei lunar la veniturile acestor cetățeni. Cu toate acestea, pentru a se implementa această măsură, există o condiție care trebuie îndeplinită. Detalii ulterioare vor fi furnizate de către Ministerul Finanțelor Publice.

Cine sunt românii care ar putea beneficia de majorarea pensiilor în 2024?

Situația actuală a fost clarificată recent, când în spațiul public au apărut mai multe informații legate de creșterea plafonului de impozitare a pensiilor. Potrivit acestor informații, suma de la care ar urma să fie impozitate pensiile ar crește de la 2.000 lei la 3.000 lei. Aceasta ar însemna o scutire de impozit pentru pensionarii cu venituri mai mici de 3.000 lei. Această informație a fost confirmată de premierul Marcel Ciolacu, care a vorbit deschis despre posibilitatea unei astfel de măsuri.

Marcel Ciolacu a solicitat Ministerului Finanțelor Publice să realizeze o analiză asupra impactului acestei majorări, în scopul de a extinde marja de scutire de impozite până la 3.000 lei. În acest moment, veniturile de până la 2.000 lei nu sunt impozitate, iar guvernul dorește să identifice impactul măririi între 2.000 și 3.000 lei, astfel încât să ofere o marjă mai largă de scutire de impozite pentru aceste sume. De asemenea, premierul a menționat că va aștepta recomandarea ministrului finanțelor pentru a lua o decizie finală cu privire la această măsură.

În cazul în care majorarea va fi implementată, peste 1,2 milioane de români, cu venituri cuprinse între 2.000 și 3.000 lei, vor avea parte de o majorare a pensiilor de până la 100 de lei lunar. Prin urmare, un pensionar cu un venit de 2.600 lei ar putea primi în plus 60 de lei în fiecare lună. Această măsură ar veni în sprijinul celor cu venituri mici, oferindu-le un ajutor financial suplimentar pentru a face față nevoilor cotidiene.

Măsura se aplică și pensionarilor cu venituri mai mari de 3.000 lei

E important de menționat că majorarea pensiilor nu se limitează doar la cei cu venituri între 2.000 și 3.000 lei. Potrivit surselor, și pensionarii cu venituri mai mari de 3.000 lei vor avea parte de o creștere de 100 de lei lunar. În cazul acestora, impozitul de 10% va scădea automat la suma de 100 lei, comparativ cu impozitul de 200 lei aplicat în prezent. Drept urmare, pensionarii vor primi în mână 100 lei în plus. Această majorare vine în contextul în care pensiile au înregistrat deja o creștere de 13,8% în luna ianuarie a acestui an, urmată de o recalculare la 1 septembrie, care a dus la o nouă majorare pentru aproximativ 3 milioane de vârstnici.

În concluzie, majorarea pensiilor în 2024 aduce vești bune pentru milioane de români. O a treia majorare ar putea adăuga 100 de lei lunar la veniturile acestora, oferindu-le astfel un sprijin financiar necesar pentru a face față cheltuielilor zilnice. Implementarea acestei măsuri va fi probabil condiționată de o analiză a impactului bugetar, iar decizia finală va fi luată de către guvernul României.

TAGS: majorare pensii, români, venituri, scutire impozite, Marcel Ciolacu, guvern
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments