Thursday, February 29, 2024
Google search engine
HomeSportMihai Rotaru respinge ideea unei fuziuni între Universitatea Craiova și FC U...

Mihai Rotaru respinge ideea unei fuziuni între Universitatea Craiova și FC U Craiova

Mihai Rotaru respinge ideea unei fuziuni între Universitatea Craiova și FC U Craiova

Mihai Rotaru, finanțatorul Universității Craiova, a reacționat la declarația primarului municipiului Craiova, Olguța Vasilescu, privind dorința de a se realiza o fuziune între Universitatea Craiova și FC U Craiova 1948, condusă de Adrian Mititelu. Rotaru a exclus categoric această variantă și s-a întrebat de ce s-ar realiza vreodată o astfel de fuziune.

Acest răspuns vine după ce Olguța Vasilescu a subliniat că ar fi benefic pentru orașul Craiova să aibă o singură echipă de fotbal la nivel profesionist. Însă Mihai Rotaru nu pare a fi de acord cu această propunere și consideră că Universitatea Craiova reprezintă singura entitate fotbalistică relevantă din oraș.

“Nu știu nimic, nu se va pune vreodată problema. De ce ar fuziona vreodată Universitatea Craiova cu cineva? Nu se poate. Este o singură Craiovă, este Universitatea Craiova”, a declarat Rotaru.

Mihai Rotaru a afirmat că nu este interesat de fuziunea cu FC U Craiova 1948 și că Universitatea Craiova merge pe propriul drum în acest moment. De asemenea, el a subliniat că nu dorește să intre în conflict cu nimeni și că alții ar avea o atitudine ostilă față de echipa sa.

“Noi nu ne războim cu nimeni, poate alții se războiesc cu noi”, a adăugat Rotaru.

Pe de altă parte, FC U Craiova 1948, echipa lui Adrian Mititelu, ocupă locul 10 în clasamentul SuperLigii, iar cele două echipe susțin că sunt continuatoarele echipei istorice a Universității Craiova. Cu toate acestea, instanța a decis în vara anului trecut că palmaresul aparține clubului condus de Mihai Rotaru.

Olguța Vasilescu susține ideea unei singure echipe la Craiova

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, este de părere că ar fi în interesul orașului să existe o singură echipă de fotbal. Ea a vorbit despre dorința de reconciliere între Mihai Rotaru și Adrian Mititelu și de faptul că orașul ar fi mai puternic cu o singură echipă la nivel profesionist.

“Eu mi-aș dori foarte mult să fie o singură echipă la Craiova. Vă spun foarte sincer, dar asperitățile sunt încă… Mai e de lucrat la un astfel de proiect. Dar e păcat să avem două echipe în Liga 1, bunicele amândouă, când am putea să avem una foarte bună cu care să ne batem la titlu în fiecare an”, a declarat Olguța Vasilescu.

Ea a subliniat că ar fi benefic să existe o entitate care să atragă suporteri și să ridice nivelul fotbalului în Craiova. Deși recunoaște existența unor tensiuni între patroni și suporteri, primarul consideră că ar fi mai frumos să nu existe această disensiune de fiecare dată când joacă echipa orașului.

“Suntem foarte orgolioși, da. Nici suporterii nu vor toți, nici patronii nu vor. E o situație complicată!”, a conchis Olguța Vasilescu.

Concluzii

Dorința primarului Craiovei, Olguța Vasilescu, de a vedea o singură echipă de fotbal la nivel profesionist în orașul Craiova a stârnit reacții din partea patronului Universității Craiova, Mihai Rotaru. Acesta a exclus posibilitatea unei fuziuni între Universitatea Craiova și FC U Craiova 1948 și a susținut că orașul are deja o singură echipă relevantă, reprezentată de Universitatea Craiova.

Cu toate acestea, Olguța Vasilescu a continuat să promoveze ideea unei singure echipe în Craiova, argumentând că ar fi benefică pentru oraș și pentru susținători. Primarul este de părere că există potențial pentru o echipă puternică care să lupte pentru titlu în Liga 1.

Tensiunile între patroni și suporteri precum și orgoliile implicate complică însă situația și fac ca realizarea unei fuziuni să fie dificilă.

TAGS: Mihai Rotaru, Olguța Vasilescu, Craiova, Universitatea Craiova, FC U Craiova, Adrian Mititelu

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments