Monday, June 24, 2024
HomeActualitateMihai Poliţeanu, după ce a câștigat Primăria Ploiești: „Vreau să fiu liber...

Mihai Poliţeanu, după ce a câștigat Primăria Ploiești: „Vreau să fiu liber de tot ce înseamnă reţele de corupţie politică”


Deputatul Mihai Polițeanu, câștigătorul alegerilor pentru Primăria Ploiești, a declarat, luni, că rezultatul alegerilor locale nu a fost neapărat o surpriză, informează Agerpres.


„Rezultatul în sine nu a fost neapărat o surpriză pentru că au existat măsurători, am făcut şi noi o măsurătoare, ştiam cât de corect am făcut măsurătoarea respectivă în martie 2024 şi ştiam că putem să învingem că, aşa cum spune şi sloganul, se poate”, a afirmat Poliţeanu într-o declaraţie de presă.


Acesta a precizat că vrea să fie liber de tot ce înseamnă rețele de corupțe.


„Vreau realmente de fiu liber de tot ce înseamnă, unu, reţele de corupţie, şi vorbim aici de partidele mari care stăpânesc judeţul Prahova şi oraşul Ploieşti de 34 de ani. Aici vorbim de un cartel PSD-PNL care este format din două clanuri- clanul Cosma şi clanul Dumitrescu-Anastase. Într-un fel sau altul, aceste clanuri au condus Ploieştiul şi Prahova. Doresc să fiu independent de a aceste reţele de corupţie politică, care, am văzut în această campanie că sunt legate şi de clanuri interlope”, a adăugat acesta.


Mihai Polițeanu spune că a făcut o promisiune publică de a candida independent.


„Inclusiv vreau să fiu independent şi de partide noi care sunt mai curate. Eu am avut o scurtă experienţă şi în USR şi am văzut şi acolo ce înseamnă legăturile politice care, de fapt, de multe ori contravin interesului public şi, ca atare, am făcut o promisiune publică că voi candida independent. Mă ţin de această promisiune publică. Chiar dacă ulterior echipa mea a făcut un partid local, echipa a făcut un partid local pentru că oamenii ne-au zis «ce vei face singur în faţa unui Consiliu Local ostil?» şi atunci am luat decizia, OK, atunci hai să avem şi noi echipa reprezentată în Consiliul Local, dar, repet, sunt independent şi voi rămâne independent”, a declarat el.


Mihai Poliţeanu şi-a exprimat recunoştinţa faţă de ploieştenii care au mers la vot în ciuda lipsei generalizate de încredere faţă de clasa politică locală, faţă de politicieni şi promisiunile lor.


În ceea ce priveşte noua configuraţie a Consiliului Local Ploieşti, Poliţeanu spune că obiectivul politic este ca PSD şi PNL să fie în opoziţie.


„Evident că voi fi discuţii şi evident îmi doresc o majoritate stabilă care să lucreze în interesul ploieştenilor şi cred că ploieştenii s-au săturat de 4 ani de scandal, de urlete, de ţipete, de decizii luate doar în interes de partid sau în interes propriu care intrau în contradicţie directă, frontală cu interesele Ploieştiului şi ale ploieştenilor. (…) Obiectivul politic pe care l-am enunţat în campanie- nu ştiu dacă este posibil având în vedere configuraţia politică a Consiliului Local- este acela de a trimite PSD şi PNL în opoziţie. Matematic, la rezultatele actuale, este un rezultat fezabil, dar trebuie să avem discuţii”, a adăugat primarul ales al Ploieştiului.


Foto: Facebook


RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General