Thursday, May 23, 2024
HomeSportMihaela Bilic: Importanța hidratării corecte pentru funcționarea optimă a organismului

Mihaela Bilic: Importanța hidratării corecte pentru funcționarea optimă a organismului

Mihaela Bilic: Importanța hidratării corecte pentru funcționarea optimă a organismului

Nutriționistul Mihaela Bilic a abordat diverse subiecte de interes pentru comunitatea ei de fani, iar de această dată s-a concentrat pe hidratare și pe importanța consumului adecvat de apă pentru sănătatea organismului.

Hidratarea este esențială pentru menținerea unui organism sănătos. Mihaela Bilic subliniază diferența dintre a bea apă și a te hidrata cu adevărat pentru a asigura necesarul de lichide al corpului.

Recomandări pentru o hidratare corectă

Mihaela Bilic este unul dintre cei mai renumiți nutriționiști din România, cunoscut pentru abordarea subiectelor de sănătate prin prisma comunicației accesibile tuturor.

În ultima sa apariție publică, Mihaela Bilic a subliniat importanța hidratării corecte, evidențiind elementele vitale din apă care contribuie la funcționarea optimă a organismului. Nutriționistul recomandă consumul apei pe tot parcursul zilei, pentru a asigura electroliza celulară și necesarul de minerale.

”Sodiul și potasiul sunt esențiale pentru funcționarea inimii. O cantitate prea mare de sodiu, adică de sare, poate afecta reglarea acestor două minerale vitale.” a menționat Mihaela Bilic în cadrul emisiunii ”Doctor de bine” de la PRO TV.

Riscurile consumului excesiv de sare asupra organismului

Excesul de sare din alimentație poate perturba circuitele normale din organism, afectând funcțiile esențiale. Mihaela Bilic a explicat că inima primește semnalul de la creier pentru a bate ritmic, fiind necesar calciul pentru acest proces, alături de sodiu și potasiu.

Însă, consumul excesiv de sare poate perturba aceste circuite esențiale, împiedicând reglarea adecvată a rinichilor și procesele de electroliză celulară. ”Când se consumă prea mult sodiu, rinichii se concentrează pe eliminarea sării, pierzând din vedere importanța potasiului. Potasiul este vital pentru activitatea cerebrală, reglarea bătăilor inimii și a sistemului circulator.” a explicat medicul Cristina Căpușă, medic primar nefrolog conform stirileprotv.ro.

Specialiștii recomandă un consum zilnic de sare în limita a cinci grame, pentru a menține echilibrul necesar funcționării corespunzătoare a rinichilor și inimii. Este important nu doar să monitorizăm aportul de sare adăugată în alimentație, ci și cantitatea deja prezentă în diverse produse alimentare.

Concluzie

Hidratarea corectă și echilibrul mineral sunt fundamentale pentru menținerea funcțiilor organismului la parametrii optimi. Mihaela Bilic subliniază importanța conștientizării aportului de apă și a controlului consumului de sare pentru o viață sănătoasă și echilibrată.

Urmează sfaturile specialiștilor și acordă atenție necesarului de lichide și de sare din alimentație pentru a-ți menține organismul sănătos și vital!

TAGS: hidratare, Mihaela Bilic, nutriționist, sare, sănătate

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments