Monday, June 24, 2024
HomeSportMetoda simplă care ține viespile la distanță de grădina ta. Vei fi...

Metoda simplă care ține viespile la distanță de grădina ta. Vei fi ferit de insecte cu acest truc

Metoda simplă care ține viespile la distanță de grădina ta. Vei fi ferit de insecte cu acest truc. Un expert din Marea Britanie a dezvăluit care sunt lucrurile de care trebuie să ții cont pentru a scăpa de această problemă.

Pontul genial care te scapă de viespile care dau târcoale în grădină, în fiecare vară. Doar în felul acesta le ții la distanță

Pontul genial care te scapă de viespile care dau târcoale în grădină, în fiecare vară. Doar în felul acesta le ții la distanță de fructele și legumele pe care le ai plantate. De acum înainte aceste insecte nu vor mai tulbura paradisul liniștit din curte.

În cazul în care te confrunți cu o amenințare sau simți că insectele joacă un rol în siguranța ta atunci trebuie să iei în calcul sfaturile oferite de James Ewens. Specialistul britanic are un truc de-a dreptul surprinzător.

Acest expert le recomandă oamenilor să se folosească de anumite plante. Potrivit Mirror, viespile nu suportă mirosurile puternice. Printre acestea se numără lumânările de citronella care țin la distanță insectele.

Tot ce trebuie să faci este să plantezi în propria grădină planta de citronella, mentă verde sau lemongrass. Toate aceste plante au același efect asupra viespilor care dau târcoale fructelor și legumelor preferate.

Plantele nu doar că îndepărtează viespile, ci alungă și furnicile și rozătoarele care pot apărea în grădină.  Menta, în special, este extrem de ușor de îngrijit și are o creștere rapidă. De asemenea, pelinul este toxic pentru insecte pentru că are o substanță numită și absint.

În cazul în care în grădină nu mai este spațiu pentru a sădi aceste plante poți apela la un amestec simplu care se realizează din uleiuri esențiale. Acestea se amestecă cu puțin apă și se pulverizează soluția în locurile unde există cuiburi de viespi.

Amestecul se poate pulveriza și în zonele unde este posibil să apară aceste viespi supărătoare. Arborele de eucalipt poate fi de mare ajutor în situația în care grădina a fost invadată de viespi. Pe de altă parte, are și multe beneficii pentru sănătate.

Cum poți să ții viespile la distanță de casa ta

Viespile pot fi ținute la distanță de casa ta și dacă toate alimentele sunt acoperite. Mâncarea nu trebuie lăsată niciodată pe masă pentru că atrage foarte multe insecte, printre care se numără și muștele sau furnicile.

De asemenea, vesela, farfuriile și paharele trebuie spălate imediat ce au fost utilizate. Viespile adoră mirosul de zahăr, motiv pentru care nu trebuie să îl lași la vedere. În plus, e important să sigilați eventualele cuiburi de insecte.

Viespile își fac, de regulă, cuiburi în fisurile din pereții exteriori ai casei sau din garaj. Aceste cuiburi pot fi construite și în alte spații exterioare. Cuiburile ar fi bine să fie eliminate de un specialist în domeniu pentru a evita eventualele neplăceri.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General