Sunday, July 14, 2024
HomeActualitateMeteorologii Avertizează: Temperaturi Ridicate în Următoarele Patru Săptămâni

Meteorologii Avertizează: Temperaturi Ridicate în Următoarele Patru Săptămâni

Meteorologii Avertizează: Temperaturi Ridicate în Următoarele Patru Săptămâni

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis o prognoză surprinzătoare pentru perioada 8 iulie – 5 august 2024. Potrivit acestora, românii se vor confrunta cu temperaturi medii peste cele normale, cu precădere în sudul țării. Anunțul vine în contextul unei veri toride și a schimbărilor climatice tot mai accentuate în România.

Prognoza Meteo pentru Săptămâna 08.07.2024 – 15.07.2024

Conform studiilor efectuate de ANM, valorile termice vor fi mai ridicate decât în mod obișnuit pentru această perioadă pe întreg teritoriul României, cu precădere în regiunile din partea de sud. Cu excepția unei mici zone din sud-estul țării, unde se așteaptă precipitații apropiate de normal, restul regiunilor vor avea parte de secetă, în special în zonele montane.

Previziuni Meteo pentru Săptămâna 15.07.2024 – 22.07.2024

A doua săptămână din prognoza ANM aduce vești proaste pentru români, deoarece temperaturile medii vor încălzi atmosfera mai mult decât în mod obișnuit pentru această perioadă în toate regiunile, cu accent pe cele din sud. Cantitățile de precipitații se vor situa în general în intervalul normal pentru această perioadă, majoritatea țării fiind afectată de secetă.

Informații Meteo pentru Săptămâna 22.07.2024 – 29.07.2024

În ultima săptămână a lunii iulie, românii se vor confrunta cu valori termice peste media obișnuită pentru această perioadă, în mare parte a țării, dar cu precădere în sud. Regimul pluviometric va fi în mare parte normal, dar seceta va afecta sudul teritoriului și va amplifica problemele legate de aprovizionarea cu apă a populației.

Prognoza Meteo pentru Săptămâna 29.07.2024 – 05.08.2024

Conform celor mai recente date meteorologice, temperaturile vor rămâne peste media normală în perioada menționată, pe întreg teritoriul României, cu accent pe regiunile din sud. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de normă, cu toate că seceta continuă să afecteze majoritatea regiunilor din țară, cu consecințele sale asupra culturilor agricole și a rezervelor de apă.

FOTO: Dumitru Angelescu (Libertatea)

TAGS:

meteorologie, temperaturi ridicate, prognoza meteo, schimbări climatice
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General