Sunday, July 14, 2024
HomeActualitateMemorialul Werner Hirschvogel aduce competiție intensă la Cupa Reșița 2024

Memorialul Werner Hirschvogel aduce competiție intensă la Cupa Reșița 2024

Memorialul Werner Hirschvogel aduce competiție intensă la Cupa Reșița 2024

În această perioadă, pasionații de motorsport sunt invitați să participe la un eveniment cu totul special: Memorialul Werner Hirschvogel, care are loc în acest weekend. Sâmbătă și duminică, circulația va fi afectată între orele 8:30 și 18:30, deoarece se va desfășura o competiție de viteză inedită. Este un moment în care se celebrează amintirea unui pilot reșițean de legendă, și anume Werner Hirschvogel.

Acest eveniment este o ocazie deosebită pentru a onora memoria unui sportiv remarcabil și pentru a demonstra pasiunea pentru motorsport. Ediția de anul acesta a Cupei Reșița este dedicată în totalitate pilotului reșițean, recunoscut pentru contribuția sa esențială la dezvoltarea motorsportului în țară. Werner Hirschvogel a fost mentorul a numeroși piloți talentați care au excelat pe traseele de viteză în coastă. Nume precum Lucien Hora, Mircea Pădurean sau Christian Nistoran sunt doar câteva exemple care atestă influența sa asupra acestei discipline sportive.

Etapa programată în acest weekend adună la start concurenți de pe tot cuprinsul țării, participanți atât în cadrul Trofeului Național Masters, cât și în Campionatul Național de viteză. Această etapă este considerată a V-a în cadrul Campionatului Național și a III-a în Trofeul Național, fiind extrem de importantă pentru evoluția piloților implicați. Printre cei 50 de concurenți prezenți se regăsesc și piloți locali, precum Claudiu Ciucă, George Șchiopulescu, Andrei Precup, Răzvan Dan Goșta, Darius Vîlsan, Gabriel Găman, Mircea Avramescu, Andrei Rotaru, Ionel Gheorghe și Rareș Madina. Este de menționat faptul că din cei 50 de participanți, 33 vor acumula puncte în cadrul campionatului național, nouă vor fi punctați în trofeul național, iar ceilalți opt se vor implica în campionatul dedicat automobilelor istorice.

Werner Hirschvogel a fost o personalitate marcantă în comunitatea sportivă a Reșiței. Recunoașterea sa a fost atestată prin acordarea titlului de cetățean de onoare al orașului în 2010, ca o recunoștință pentru contribuția sa la dezvoltarea motorsportului local. Apoi, în 2014, el a părăsit scena motorsportului la ultima cursă, lăsând în urmă o moștenire impresionantă. La zece ani de la trecerea sa în neființă, îi va fi acordat post-mortem titlul de cetățean de onoare al județului Caraș-Severin, în semn de apreciere pentru meritele sale deosebite în promovarea sportului și pentru consolidarea prestigiului județului la nivel național și internațional.

Competiția din acest weekend este organizată sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, în parteneriat cu asociațiile sportive Auto Blic și ACM Sport Reșița, beneficiind de sprijinul financiar al Consiliului Județean Caraș-Severin și al Primăriei Reșița. Programul celor două zile include activități precum recunoașterea traseului, antrenamente cronometrate, competiția propriu-zisă și festivitatea de premiere, oferind publicului și participanților o experiență autentică și plină de adrenalină.

Cu momente de intensă competiție și pasiune pentru viteză, Memorialul Werner Hirschvogel aduce în prim-plan atât amintirea unui pilon al sportului autohton, cât și spiritul de luptă al piloților prezenți la Cupa Reșița. Această manifestare sportivă reprezintă nu doar o competiție, ci și un omagiu adus unei figuri remarcabile a motorsportului și un prilej de unitate în rândul iubitorilor de viteza și performanță pe patru roți.

TAGS:

Memorialul Werner Hirschvogel, Cupa Reșița 2024, Competiție de Viteză, Werner Hirschvogel, Sporturi Motor, Concurs de Mașini

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General