Sunday, July 14, 2024
HomeActualitateMedic rezident în Radiologie luptă pentru echivalarea stagiilor medicale în România

Medic rezident în Radiologie luptă pentru echivalarea stagiilor medicale în România

Medic rezident în Radiologie luptă pentru echivalarea stagiilor medicale în România

Un medic rezident în Radiologie, care a lucrat în patru spitale din Franța, se confruntă cu dificultăți în echivalarea stagiilor sale medicale în România. Deși a trimis documente și adeverințe solicitate încă din 2022, dosarele sale au fost respinse pe diverse motive, iar un dosar complet a fost pierdut de către oficialii Ministerului Sănătății.

Într-un mesaj postat pe rețelele de socializare, medicul rezident, Dennis Ursachi, a dezvăluit că a încercat să își echivaleze munca depusă în Franța pentru a se pregăti pentru examenul de specialitate din noiembrie 2024. Cu toate acestea, eforturile sale au fost întâmpinate de obstacole birocratice și lipsa de răspuns din partea autorităților competente.

  • Numele medicului este Ursachi Dennis, având o bogată experiență în domeniul medical și o pregătire solidă, fiind bursier timp de 6 ani în cadrul UMF “Carol Davila” București și obținând un punctaj excelent la examenul de Rezidențiat.
  • În perioada 2022-2024, Dennis Ursachi a activat ca medic rezident în patru spitale din Franța, acumulând experiență valoroasă în specialitatea Radiologie și Imagistică Medicală.

Medicul rezident a încercat să echivaleze mai multe stagiile medicale în România, însă a primit respingeri pe motiv de stagii incomplete sau lipsa detaliilor privind activitatea desfășurată. Chiar și după refacerea și relegalizarea documentelor, dosarele sale au fost respinse în mod repetat, generând frustrare și nedreptate.

Conform directivei nr.2005/36/CE a Parlamentului European și a Consiliului, Dennis Ursachi are dreptul să își echivaleze stagiile medicale efectuate în alte state membre UE. Cu toate acestea, procesul de recunoaștere a calificărilor sale este întâmpinat de blocaje administrative și lipsa de transparență din partea autorităților române.

Într-o postare plină de emoție, medicul rezident își exprimă disperarea față de lipsa de soluții și de suport din partea Ministerului Sănătății. El solicită cu fermitate respectarea drepturilor sale profesionale și recunoașterea eforturilor depuse în cariera sa în domeniul medical.

  • Urmărește dezvoltările legate de situația medicului rezident în Radiologie, care luptă pentru drepturile sale în sistemul medical românesc.
  • Află cum pot fi îmbunătățite procedurile de echivalare a stagiilor medicale pentru rezidenții care revin în țară după experiențe de muncă în străinătate.

Prin această poveste, se subliniază aspectele sensibile din sistemul medical românesc, cum ar fi birocrația excesivă, lipsa de comunicare și dificultățile întâmpinate de profesioniștii care își doresc să contribuie la îmbunătățirea sistemului de sănătate din țara lor de origine.

În lumina acestor evenimente, este esențial ca autoritățile competente să analizeze cu atenție cazul medicului rezident în Radiologie și să identifice soluțiile optime pentru a facilita echivalarea stagiilor medicale și a recunoaște competențele profesionale dobândite în străinătate.

Acest caz evidențiază problematica complexă a recunoașterii calificărilor profesionale în sistemul medical românesc și necesitatea unei abordări mai transparente și eficiente pentru rezidenții care revin în țară după experiențe internaționale în domeniul medical.

Într-o încercare de a-și face vocea auzită, Dennis Ursachi adresează un apel autorităților să recunoască eforturile și dedicarea sa în cariera medicală și să reconsidere procesul de echivalare a stagiilor medicale pentru profesioniștii care revin în România după activitatea desfășurată în străinătate.

TAGS: medic rezident, echivalare stagiile medicale, sistemul medical românesc
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General