Friday, May 24, 2024
HomeSportMasacrul din Kansas City: Atacul armat care a cutremurat orașul

Masacrul din Kansas City: Atacul armat care a cutremurat orașul

Masacrul din Kansas City: Atacul armat care a cutremurat orașul

O celebrare după victoria echipei Kansas City Chiefs în Super Bowl s-a transformat într-un coșmar, când suspecții au început să deschidă focul în mulțime. Oamenii din stradă au fost prinși în panică și confuzie, neștiind dacă era vorba de un atac terorist sau de un incident grav. Sute de mii de oameni s-au strâns în oraș pentru a sărbători, dar atmosfera de bucurie a fost spulberată într-o clipă.

O divergență între persoane a generat masacrul

Polițiștii au reușit să stabilească că tragedia a pornit de la o ceartă între mai multe persoane. Ancheta preliminară a exclus orice legătură cu terorismul sau extremismul violent. Șefa Poliției din Kansas City, Stacey Graves, a declarat că nu există nicio amenințare de natură teroristă și că incidentul a fost rezultatul unui conflict personal. Au fost reținute trei persoane, dintre care doi minori, iar bilanțul atacului este înfricoșător: o persoană a murit și 22 de oameni au fost răniți, unii aflându-se în stare gravă.

Printre victime se numără și Lisa Lopez, o animatoare la radio, care a murit în timp ce sărbătorea victoria echipei favorite în Super Bowl. Numărul victimelor rănite este alarmant, cu șapte persoane în stare gravă și opt în stare critică. Potrivit șefului pompierilor din Kansas City, aproximativ jumătate dintre răniți au vârste sub 18 ani.

Spitalul Children’s Mercy a tratat 12 pacienți, majoritatea copii cu vârste cuprinse între 6 și 15 ani. Nouă dintre acești copii au fost răniți în urma schimbului de focuri. Cetățenii au intervenit prompt și au reușit să imobilizeze unul dintre atacatori până la sosirea autorităților.

Reacția politicienilor din SUA

Întreaga țară a fost șocată de acest atac armat brutal. Un martor ocular a povestit cum haosul s-a instalat în jurul lui, fiind nevoit să se așeze la pământ pentru a se proteja. Președintele Joe Biden s-a arătat profund afectat și a cerut din nou o schimbare legislativă pentru a restricționa accesul facil al oamenilor la arme de foc.

Kamala Harris, vicepreședintele SUA, a transmis un mesaj de revoltă față de violența fără sens generată de astfel de atacuri armate. Ea a subliniat că aceasta ar fi trebuit să fie o zi de sărbătoare și regretă faptul că a devenit o zi în care oamenii au trăit în teama și teroarea generată de tragicele evenimente din Kansas City.

Martorii evenimentelor au povestit despre momentele în care au fost martorii coșmarului și cum au încercat să-și protejeze viața și să-și ajute semenii răniți. Asistentele medicale care s-au ocupat de victime au mărturisit că au fost martorele unei scene de teroare și au încercat să ofere îngrijire cât mai rapidă și eficientă.

Autoritățile sunt hotărâte să facă tot ce le stă în putință pentru a asigura siguranța cetățenilor. Cu toate acestea, acest tragic incident aduce în prim-plan necesitatea unor schimbări legislative mai stricte privind posesia și accesul la armele de foc.

TAGS:

victoria, Super Bowl, Kansas City Chiefs, victorie, stradă, atac terorist, incident grav, polițiști, terorism, extremism, gonitoare, ceartă, investigație, minor, armă de foc, balansoar, victime, răniți, spital, Children’s Mercy, Joe Biden, Kamala Harris, violente, lege, revoltă, teamă, teroare
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments