Tuesday, April 16, 2024
HomeSportMarius Șumudică și Gaziantep, înfrânți de Galatasaray într-un meci tensionat

Marius Șumudică și Gaziantep, înfrânți de Galatasaray într-un meci tensionat

Marius Șumudică și Gaziantep, înfrânți de Galatasaray într-un meci tensionat

În etapa a 23-a a campionatului Turciei, echipa lui Marius Șumudică, Gaziantep, a fost învinsă de Galatasaray cu scorul de 1-2, într-un meci plin de tensiune. Desfășurat pe terenul echipei Gaziantep, meciul a adus un spectacol intens, în care ambele echipe au luptat pentru puncte.

Marius Șumudică este pus sub semnul întrebării de turci după înfrângerea cu Galatasaray

Gaziantep a înregistrat a șasea înfrângere consecutivă în campionat și a căzut pe locul 17, primul retrogradabil, după cele 23 de etape disputate. Cu toate acestea, Marius Șumudică a declarat că este satisfăcut de evoluția echipei sale în aceste două meciuri dificile, pierdute la limită împotriva Fenerbahce și Galatasaray, primele două echipe din clasament.

Deși echipa sa a deschis scorul în minutul 29, prin reușita lui Arda Kizildag, Galatasaray a reușit să întoarcă rezultatul în ultimele minute ale meciului, grație golurilor marcate de Waha și Yilmaz în minutele 72 și, respectiv, 89. Analizele turcilor la finalul partidei au criticat tactica lui Gaziantep, care a ales să se retragă după deschiderea scorului.

“Șumudică este încet la minte și nu are caracter, complet caraghios! Ce a arătat astăzi întregii țări este o rușine. S-a apărat cu 10 oameni, a lăsat unul singur în față. Ce a vrut să facă?”, a declarat Batuhan Karadeniz, fost fotbalist la Sivasspor, Besiktas și Trabzonspor, și analist la Sky Spor.

Criticile continuă să curgă pentru Marius Șumudică

De asemenea, Ahmet Cakar, un fost mare arbitru turc, critică și el strategia adoptată de Marius Șumudică. Potrivit acestuia, Galatasaray ar fi trebuit să obțină o victorie clară, întrucât a avut multe ocazii de gol pe parcursul meciului.

\””Galatasaray a meritat victoria pe deplin. Trebuia să se termine 8-1, dar aproape că s-a terminat 1-1. Nu am văzut un asemenea meci în viața mea. O echipă să lovească de 5 ori bara, apoi acea ‘invazie’ dintre minutele 75 și 90… Au pus o presiune uriașă, astfel de victorii la limită sunt foarte importante în lupta pentru titlu. Marius Șumudică a zis că ‘Este dificil să lucrezi aici ca român’. Să treacă peste, o grămadă de români, precum Hagi, Popescu, Lucescu, Ilie, Rotariu au venit în această țară și au fost apreciați”, a afirmat Ahmet Cakar.

În plus, mai mulți jurnaliști turci au cerut demisia lui Marius Șumudică de la Gaziantep, susținând că echipa are nevoie de o schimbare la nivelul antrenoratului.

Cum răspunde Marius Șumudică criticilor

Marius Șumudică a venit cu o variantă total diferită de analizele făcute de turci. Antrenorul român a susținut în conferința de presă de la finalul partidei că jucătorii celor de la Galatasaray au încercat să tragă de timp pe finalul meciului.

\””Sunt mândru de băieți, am luptat până în ultimul minut. Dacă vă uitați la ultimele 5 minute, unii jucători ai Galatei trăgeau de timp. Ca antrenor, este un aspect pozitiv pentru mine. Astăzi am arătat determinarea noastră întregii țări. Am fost criticați că am jucat bine doar cu Fenerbahce, dar astăzi am demonstrat că am jucat bine și cu Galatasaray. Nu-mi pasă cine câștigă campionatul, să o facă cine e mai bun. Pentru mine, important este să-mi mențin echipa în prima ligă. Vreau să-mi felicit jucătorii pentru atitudinea de luptători. Sunt un antrenor român, nu e ușor să lucrez în Turcia, dar astăzi am dat dovadă de o mentalitate de luptători. Iubesc Antep foarte mult, este ca orașul meu. Iubesc Turcia. Acum 3 zile a fost un cutremur în Malatya, pe care l-am simțit și în Antep. Alt antrenor și-ar fi făcut bagajele și ar fi plecat, dar eu prefer să rămân aici, pentru că iubesc orașul, este în inima mea și-l iubesc. Vreau să obțin pașaportul turc, voi fi criticat în țara mea, dar asta îmi doresc”, a declarat Marius Șumudică.

TAGS: Marius Șumudică, Gaziantep, Galatasaray, campionatul Turciei
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments