Sunday, June 23, 2024
HomePoliticaMarius Ostaficiuc pleacă din PSD după 23 de ani de activitate

Marius Ostaficiuc pleacă din PSD după 23 de ani de activitate

Marius Ostaficiuc pleacă din PSD după 23 de ani de activitate

Marius Ostaficiuc, un cunoscut politician din Iaşi, a anunţat astăzi pe reţeaua de socializare Facebook că a luat o decizie radicală: părăseşte Partidul Social Democrat (PSD) după 23 de ani de activitate în formaţiune. Motivul acestei despărţiri este nemulţumirea sa faţă de direcţia în care se îndreaptă partidul.

Într-o postare emoţionantă, Ostaficiuc a scris: “Despărţirile fac parte şi ele din politică. După 23 de ani de la înscrierea în rândurile social democraţiei, am luat decizia să plec din PSD. Nu mă mai simt compatibil aici, la Iaşi, cu oameni care n-au demonstrat nimic şi care confundă politicul cu businessul. Plec dintr-o filială capturată şi dintr-un partid care dimineaţa este la stânga, la amiază la mijloc şi seara la dreapta, iar a doua zi o ia de la capăt. Voi rămâne în politică, folosindu-mi energiile şi experienţa în proiecte prin care să îmi ajut în continuare patria şi oraşul căruia îi datorez totul, Iaşul”.

Această decizie a stârnit multe reacţii în spaţiul politic şi în rândul susţinătorilor săi. Mulţi sunt curioşi să vadă în ce direcţie se va îndrepta politic Marius Ostaficiuc şi dacă va alege să se alăture vreunui alt partid. Iar răspunsul nu a întârziat să apară.

În aceeaşi postare, Ostaficiuc a dezvăluit că se află în negocieri cu Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), un partid din spectrul politic naţionalist. “Am fost contactat de reprezentanţii AUR şi suntem în discuţii avansate pentru a-mi continua activitatea politică alături de ei. Consider că acest partid poate oferi o alternativă reală pentru politica actuală şi că principiile şi valorile sale se aliniază cu viziunea mea asupra României”, a declarat Ostaficiuc.

Această posibilă înscriere în AUR a stârnit încă odată discuţiile despre parcursul politic al lui Marius Ostaficiuc. Unii sunt de părere că acesta este doar un pas oportunistic în căutarea unor perspective politice mai bune, în timp ce alţii îl susţin, considerând că el şi-a pus întotdeauna interesele ţării şi ale oraşului în fruntea listei.

Pentru a înţelege mai bine contextul, trebuie menţionat că Ostaficiuc este un politician cu o experienţă considerabilă în lumea politică locală. A fost ales deputat în anul 2000, reprezentând PSD. De-a lungul anilor, a avut diverse poziţii şi responsabilităţi în interiorul partidului, iar implicarea sa în viaţa politică locală a fost apreciată de susţinători.

După 23 de ani de activitate în aceeaşi formaţiune politică, plecarea lui Marius Ostaficiuc din PSD reprezintă un moment important în viaţa politică din Iaşi. Se deschide uşa unor noi posibilităţi şi alianţe politice, iar figura sa va rămâne una marcantă în istoria partidului şi a oraşului.

politica PSD Marius Ostaficiuc Iaşi partid decizie AUR deputat Alianţa pentru Unirea Românilor politician activitate politică părăsire social democraţie nemulţumire
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General