Tuesday, July 23, 2024
HomeActualitateMarine Le Pen a avertizat că un prim-ministru al partidului său ar...

Marine Le Pen a avertizat că un prim-ministru al partidului său ar împiedica utilizarea de arme cu rază lungă de acțiune împotriva Rusiei

Marine Le Pen a avertizat că un prim-ministru al partidului său ar împiedica utilizarea de arme cu rază lungă de acțiune împotriva Rusiei

Politicianul francez de extremă dreapta, Marine Le Pen, a discutat într-un interviu pentru CNN despre cum un eventual prim-ministru al partidului său, Rassemblement National, ar putea împiedica Kievul să folosească armele furnizate de Franța împotriva Rusiei.

Le Pen a subliniat că un prim-ministru al partidului său ar gestiona relația cu președintele Emmanuel Macron într-o manieră tensionată, mai ales în ceea ce privește politicile-cheie precum sprijinul Franței pentru Ucraina împotriva Rusiei.

În cadrul interviului acordat jurnalistei Christiane Amanpour, Marine Le Pen a adăugat că un prim-ministru din partea RN ar avea puterea de a bloca trimiterea de trupe franceze în Ucraina, în cazul în care președintele Macron ar propune acest lucru.

„Este clar că dacă prim-ministrul se opune trimiterii de trupe în Ucraina, atunci acestea nu vor fi trimise acolo. Prim-ministrul are ultimul cuvânt”, a subliniat Marine Le Pen.

Pe lângă blocarea desfășurării de trupe, Le Pen a accentuat că ar împiedica și utilizarea rachetelor cu rază lungă de acțiune furnizate de Franța pentru a fi folosite de Kiev împotriva Rusiei.

Emmanuel Macron a fost un susținător al Ucrainei în încercarea sa de a atinge ținte din interiorul Rusiei cu arme occidentale, iar Marine Le Pen a punctat că ar anula această permisiune acordată de Macron.

Liderul de extremă dreapta a subliniat că una dintre liniile roșii pentru ea este să împiedice Francia să devină un „cobeligerant” prin folosirea de arme franceze împotriva Rusiei pe teritoriul ucrainean.

Majoritatea liderilor occidentali nu consideră, în prezent, că livrările de arme reprezintă o implicare directă în conflictul dintre Ucraina și Rusia.

Potrivit unui sondaj realizat de OpinionWay și publicat de Les Echos, se anticipa că în al doilea tur al scrutinului parlamentar din Franța, RN va ocupa prima poziție, însă nu va obține majoritatea absolută în legislativ.

Președintele Emmanuel Macron a anunțat dizolvarea Adunării Naționale și organizarea de alegeri parlamentare imediat după ce alianța de guvernare a suferit o înfrângere categorică în alegerile europarlamentare în fața partidului RN.

Foto: Profimedia

TAGS:

Marine Le Pen

Franța

Rassemblement National

Ucraina

Rusia

Emmanuel Macron

Alegeri Parlamentare Franța

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General