Thursday, February 29, 2024
Google search engine
HomeSportMarin Moraru: povestea actorului iubit de români

Marin Moraru: povestea actorului iubit de români

Marin Moraru: povestea actorului iubit de români

Marin Moraru, unul dintre cei mai apreciați actori români, s-a născut pe 31 ianuarie 1937 și ar fi împlinit astăzi 87 de ani. Însă, viața lui s-a încheiat pe 21 august 2016, la vârsta de 79 de ani. Actorul a fost adorat de milioane de români pentru interpretările sale memorabile și pentru devotamentul pe care l-a pus în fiecare rol.

Pe lângă talentul său actoricesc remarcabil, puțini cunosc faptul că Marin Moraru a avut o singură mare iubire în viață. Aceasta a fost Lucia, soția sa, care a fost alături de el până în ultima clipă.

Marin Moraru l-a cunoscut pe Lucia într-o tabără studențească, când aceasta era încă la liceu. Chiar dacă diferența de vârstă era semnificativă, aceasta nu a fost o piedică în calea lor. Actorul a invitat-o la unul dintre spectacolele sale, după care a urmat o plimbare romantică, iar povestea lor de dragoste a început să prindă contur. De-a lungul celor cinci decenii de căsnicie, relația lor a fost întărită de încredere și respect reciproc.

“Ne-am cunoscut într-o zi de vară, ne-am plimbat în Cișmigiu și am băut un suc cu o culoare incertă. Astăzi, nu aș mai bea asemenea licoare, dar atunci am supraviețuit. Ne-am recomandat câteva ori, iar apoi el mi-a propus să ne căsătorim. Ne-am cununat într-o bisericuță de țară din Buturugeni, într-o zi de 29 februarie, pentru că Marcel (n.r. Dinică) ne-a întrebat dacă nu ne este rușine să dăm de băut din patru în patru ani. Am fost căsătoriți timp de 52 de ani”, a povestit Lucia Moraru.

Marin Moraru, un actor discret și talentat

Marin Moraru a fost un actor care nu a căutat mereu reflectoarele și a preferat să se concentreze asupra carierei sale. Deși a avut o lungă și fructuoasă carieră în teatru și film, acesta a fost un om modest și discret.

Dintre rolurile care l-au consacrat pe plan național se remarcă interpretarea sa în filme ca “Un comisar acuză” și “Actorul și sălbaticii”. Pe lângă acestea, Marin Moraru a jucat în numeroase alte pelicule, cum ar fi “Toamna bobocilor”, “Faleze de nisip”, “Cuibul de viespi” sau “Chirița în Iași”. Talentați și versatil, actorul a reușit să cucerească publicul și critica deopotrivă.

Deși a avut o pasiune pentru aviație în adolescență și a dat admitere la Politehnică, Marin Moraru a renunțat la acest vis atunci când a aflat despre un curs de teatru la care s-a înscris. Alegerea sa s-a dovedit a fi una inspirată, iar cariera sa în actorie l-a adus în sufletele românilor.

Lăsând o moștenire de neuitat

Marin Moraru a fost un actor de excepție și un om admirat și respectat. Interpretările sale magistrale, dar și umorul și modestia de care a dat dovadă l-au consacrat ca pe una dintre cele mai marcante personalități ale teatrului și filmului românesc.

Astăzi, la aniversarea celor 87 de ani de la nașterea sa, îi amintim pe marin Moraru cu drag și respect, pentru contribuția sa remarcabilă în cultura românească. Deși nu mai este printre noi, moștenirea artistică pe care a lăsat-o continuă să inspire și să emoționeze.

Sursa: ezs.ro

TAGS: Marin Moraru, Lucia Moraru, actor român, teatru și film românesc
Previous article
Next article
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments