Thursday, February 29, 2024
Google search engine
HomeSportMarcel Ciolacu susține achiziția de automobile produse în România prin Programul Rabla...

Marcel Ciolacu susține achiziția de automobile produse în România prin Programul Rabla 2024

Marcel Ciolacu susține achiziția de automobile produse în România prin Programul Rabla 2024

Într-o declarație recentă, premierul Marcel Ciolacu a pledat pentru sprijinirea achiziției de automobile produse în România prin Programul Rabla 2024 de reînnoire a parcului auto. Această susținere ar avea drept scop promovarea brand-ului Guvernului României ca principal producător de autoturisme. Acest anunț a fost făcut în timpul vizitei premierului la uzina Dacia de la Mioveni, unde a testat și noul model de Duster, lansat în 2023.

Evenimentul a adus amintiri pentru Marcel Ciolacu, care și-a reamintit că prima sa mașină acum peste trei decenii a fost tot o Dacia. Impresionat de performanțele noului Duster, premierul a anunțat că mașina sa oficială, ca prim-ministru al României, va fi Dacia. Aceasta ar fi o modalitate de a susține industria auto din țară și de a promova produsele auto românești.

Marcel Ciolacu a subliniat importanța Programului Rabla 2024 în contextul reînnoirii parcului auto. El a exprimat dezacordul său față de subvenționarea achiziționării de mașini electrice străine în valoare de 200.000 de dolari sau euro, în detrimentul mașinilor produse în România. Premierul a declarat că ar prefera ca programul să susțină achiziționarea de mașini produse local, cu prioritate acordată celor cu criteriu verde.

Modificări în Programul Rabla 2024: bonusuri și condiții

În anul precedent, Programul Rabla a acordat bonusuri pentru casarea mașinilor vechi prin intermediul Rabla Clasic și Rabla Plus. Prin Rabla Clasic, proprietarii mașinilor vechi primeau un ecotichet în valoare de 7.000 de lei, sumă care creștea la 10.000 de lei în cazul casării a două mașini.

Rabla Plus oferea, pe de altă parte, un tichet în valoare de până la 54.000 de lei pentru achiziționarea unei mașini electrice și 26.000 de lei pentru achiziționarea unei mașini plug-in hybrid.

În ceea ce privește Rabla Plus pentru 2024, s-au aplicat și anumite modificări. Primele de casare au scăzut de la 10.000 de euro la 5.000 euro, respectiv 25.500 lei, pentru mașinile electrice full. Pentru mașinile hibrid sau motocicletele electrice, valoarea primei de casare a fost redusă la 13.000 lei.

Pentru aprofundarea subiectului și pentru mai multe informații, puteți accesa pagina noastră.

Achiziționarea de mașini produse în România – un impuls pentru economie

Prin stimularea achiziționării de automobile produse în România, prin intermediul Programului Rabla 2024, premierul Marcel Ciolacu și-a propus să ofere un impuls economiei țării. Brand-ul Guvernului României ar deveni astfel principalul producător de autoturisme, iar industria auto locală ar beneficia de o susținere semnificativă. Această măsură ar încuraja și dezvoltarea tehnologică și inovația în domeniul auto românesc.

În plus, reducerea subvențiilor pentru mașinile electrice străine și acordarea unor beneficii pentru mașinile produse în România ar putea avea un impact pozitiv asupra mediului înconjurător. Prin promovarea produselor auto locale, se va reduce dependența de mașinile importate și se va încuraja adoptarea vehiculelor mai puțin poluante și prietenoase cu mediul.

Decizia premierului Marcel Ciolacu de a susține producția auto românească prin Programul Rabla 2024 se înscrie într-un context global de stimulare a dezvoltării industriale și economice a țării noastre. Astfel, spațiul economic românesc devine tot mai atractiv pentru investitori și pentru dezvoltarea afacerilor în sectorul auto.

Concluzie

Prin susținerea achiziției de mașini produse în România prin Programul Rabla 2024, premierul Marcel Ciolacu pune în evidență importanța dezvoltării industriei auto locale și a susținerii economiei naționale. Încurajarea producției auto românești și stimularea achiziției acestor mașini ar putea avea consecințe pozitive asupra mediului înconjurător și ar contribui la creșterea competitivității industriei auto naționale.

Pentru mai multe informații despre Programul Rabla 2024 și achiziționarea de mașini produse în România, accesați pagina noastră.

TAGS: Programul Rabla 2024, achiziția de mașini produse în România, Marcel Ciolacu, dezvoltarea industriei auto
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments