Tuesday, February 27, 2024
Google search engine
HomeEducatieMarcel Ciolacu: Salariile profesorilor ar trebui crescute diferențiat, în funcție de performanță

Marcel Ciolacu: Salariile profesorilor ar trebui crescute diferențiat, în funcție de performanță

Marcel Ciolacu: Salariile profesorilor ar trebui crescute diferențiat, în funcție de performanță

Intr-un interviu acordat unei televiziuni de știri, premierul României, Marcel Ciolacu, a adus în atenție nevoia de a crește salariile profesorilor în mod diferențiat, în funcție de performanța acestora. Ciolacu consideră că este inacceptabil ca un profesor cu un număr mare de elevi olimpici să fie plătit la fel ca unul la care întreaga clasă nu a reușit să promoveze Bacalaureatul.

Acest apel vine în contextul în care au fost publicate rezultatele testelor PISA 2022, care arată că performanța elevilor români în matematică, științe și citire este sub media internațională. Premierul a solicitat ministrului Educației, Ligia Deca, să prezinte criterii de performanță pe baza cărora salariile profesorilor să poată fi evaluate și crescute în consecință.

Ciolacu a subliniat importanța introducerii unor criterii de performanță în sistemul de învățământ, în care evaluarea și remunerația să se facă pe baza rezultatelor obținute de elevi, precum promovarea examenelor naționale sau participarea la olimpiadele școlare.

Premierul a comparat situația profesorilor cu cea a medicilor de familie, menționând că există medici care câștigă sume mari de bani, în timp ce alții câștigă de abia de ajuns la sfârșitul lunii. Ciolacu a subliniat necesitatea de a crea echitate socială, astfel încât profesorii și medicii să fie plătiți în funcție de performanțele lor și de dificultatea sau volumul de muncă pe care îl depun.

De asemenea, Ciolacu a adus în discuție și situația grefierilor, care sunt plătiți într-un mod similar cu magistrații, deși responsabilitățile și nivelul de expertiză diferă. Premierul a subliniat necesitatea de a corecta această inechitate și de a asigura o remunerare corespunzătoare în funcție de responsabilitățile și nivelul de competență al fiecărei categorii profesionale.

Pe lângă aceste aspecte legate de salarizare, Marcel Ciolacu a menționat și importanța reformelor pe care le-a implementat în perioada mandatului său de premier. El a subliniat că, deși este an electoral, își asumă aceste reforme și a lăsat la latitudinea românilor să decidă dacă acestea au adus beneficii sau nu.

Pentru a pune în aplicare aceste modificări și pentru a aduce echitate în diferitele domenii, Marcel Ciolacu consideră că este necesară o reorganizare a statului și o ordonare a priorităților. El a subliniat că nu a identificat rea credință din partea Comisiei Europene și că nu a întâmpinat dificultăți în argumentarea necesității acestor schimbări.

Realizarea unei echități sociale prin creșterea salariilor diferențiat

Una dintre provocările cu care se confruntă România în prezent este aceea de a asigura o echitate socială în ceea ce privește salarizarea diferitelor categorii profesionale. Drept urmare, premierul Marcel Ciolacu a adus în discuție necesitatea creșterii salariilor profesorilor în mod diferențiat, în funcție de performanță.

Marcel Ciolacu a subliniat faptul că un profesor care obține rezultate remarcabile, având olimpici în clasă și reușind să îi pregătească pentru examenele naționale, nu ar trebui să fie plătit la fel ca un coleg care nu reușește să își motiveze elevii și care nu obține rezultate notabile.

Acest apel al premierului vine în contextul în care au fost publicate rezultatele testelor PISA 2022, care au evidențiat o performanță sub medie a elevilor români în domeniile matematică, științe și citire. Aceste rezultate au provocat îngrijorare și au generat preocupare cu privire la calitatea sistemului de învățământ din România.

Pentru a remedia această situație, Marcel Ciolacu solicita ministrului Educației, Ligia Deca, prezentarea unor criterii de performanță clare și obiective, pe baza cărora salariile profesorilor să poată fi evaluate și crescute în conformitate cu rezultatele obținute.

Importanța introducerii unor criterii de performanță în sistemul de învățământ

Subliniind faptul că salarizarea diferențiată în funcție de performanță ar putea fi un impuls pentru îmbunătățirea calității actului educațional, Marcel Ciolacu a adus în discuție și exemple din alte domenii, precum cel al medicilor de familie.

Acesta a menționat că există medici de familie care câștigă sume considerabile, în timp ce alții câștigă salarii mici, chiar de sub supraviețuire. El a subliniat necesitatea de a crea o echitate socială și în cazul acestor profesioniști, astfel încât salariile să fie plătite în funcție de performanță și de volumul de muncă depus.

Ciolacu a făcut referire și la situația grefierilor, care sunt plătiți similar cu magistrații, deși nivelul de responsabilitate și competență diferă. El a subliniat importanța de a corecta această inechitate salarială și de a asigura o remunerare justă și proporțională cu dificultatea și volumul de lucru al fiecărei categorii profesionale.

Reformele din mandatul său de premier

Preocuparea pentru crearea unei echități sociale în ceea ce privește recompensarea profesioniștilor este parte a unei serii de reforme pe care premierul Marcel Ciolacu le-a implementat în perioada mandatului său. Într-un an electoral, premierul s-a asigurat că aceste reforme sunt în temeiul binelui comun și că vor aduce beneficii atât românilor, cât și României în ansamblu.

Marcel Ciolacu a lăsat la latitudinea cetățenilor să decidă dacă reformele pe care le-a initiato au venit în beneficiul lor și al țării. Cu toate acestea, el a menționat că pleacă acasă liniștit că nu a adus nimic rău nici românilor, nici țării în timpul mandatului său.

Necesitatea unor schimbări în sistemul de salarizare

Cu totul, premierul a subliniat importanța introducerii unor schimbări în sistemul de salarizare, astfel încât să existe o legătură între performanța profesioniștilor și recompensarea financiară. El a afirmat că nu doar mărind salariile se poate obține o schimbare semnificativă, ci introducerea unor criterii de performanță în funcție de care salariile să poată crește.

Marcel Ciolacu a continuat că țelul este ca România să devină o țară în care există echitate socială, în care munca și performanțele sunt recompensate pe măsură și în care fiecare profesionist primește un salariu corect în raport cu efortul depus și cu rezultatele obținute.

Pentru a implementa aceste modificări necesare în sistemul de salarizare, este nevoie de ordonare și reorganizare, astfel încât fiecare domeniu să fie evaluat în mod separat și să primească ajustările necesare pentru a asigura o remunerare adecvată.

TAGS: echitate sociala, salarii diferentiate, performanta, profesori

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments