Friday, June 21, 2024
HomeSportMarcel Ciolacu îndeamnă românii din Italia să se întoarcă în țară și...

Marcel Ciolacu îndeamnă românii din Italia să se întoarcă în țară și le cere scuze pentru plecarea forțată

Marcel Ciolacu îndeamnă românii din Italia să se întoarcă în țară și le cere scuze pentru plecarea forțată

Într-o întâlnire emoționantă cu românii din Italia, premierul Marcel Ciolacu i-a îndemnat să se întoarcă în țară și le-a cerut scuze pentru faptul că au fost nevoiți să plece din România. Vizibil impresionat de prezența lor, Ciolacu a subliniat frumusețea țării și a promis că va căuta soluții pentru a îmbunătăți situația care i-a determinat pe mulți să părăsească țara.

Un parteneriat puternic între România și Italia

Premierul a subliniat importanța relațiilor comerciale dintre România și Italia, precizând că Italia este cel de-al doilea mare partener al României în Uniunea Europeană. Anul trecut, valoarea schimburilor comerciale dintre cele două țări a depășit 20 de miliarde de euro. De asemenea, comunitatea românească din Italia se numără în prezent peste un milion de persoane și reprezintă una dintre cele mai mari diaspore românești.

O problemă complexă: forța de muncă și plecarea masivă din România

Marcel Ciolacu a recunoscut că România se confruntă cu o criză a forței de muncă, deși numărul de angajați activi este ridicat, peste 5,7 milioane de români fiind înregistrați oficial ca muncitori. Cu toate acestea, o treime din plusvaloarea țării se găsește acum în Italia, acolo unde mulți români și-au găsit un loc de muncă și un nivel de salarizare mai bun.

Îndemnul premierului: întoarceți-vă acasă și contribuiți la dezvoltarea României

Premierul a încheiat întâlnirea cu un apel către românii din Italia de a se întoarce în țară pentru a contribui la dezvoltarea României. El a subliniat faptul că România se află într-un moment crucial, beneficiind de fondurile europene și de Programul Național de Redresare și Reziliență.

Ciolacu a asigurat că România este în plin proces de modernizare și că implementarea reformelor propuse în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență va aduce țara la același nivel cu celelalte state europene. Totodată, premierul a recunoscut că există încă neajunsuri în ceea ce privește serviciile publice, sistemul de sănătate și de învățământ, dar a subliniat că România are nevoie de contribuția tuturor pentru a le îmbunătăți.

Oportunități pentru românii întorși acasă

Marcel Ciolacu i-a asigurat pe românii din Italia că, în anumite domenii, pot avea o carieră și câștiga la fel de mult sau chiar mai mult decât în Italia. De asemenea, premierul a arătat că România are nevoie de experiența și cunoștințele dobândite în străinătate pentru a se dezvolta și a se alinia cu celelalte țări europene.

În final, premierul a subliniat importanța familiei și a dezvoltării echilibrate a regiunilor din România, precum și necesitatea creării de facilități și servicii pentru părinți și copii. Ciolacu a concluzionat întâlnirea cu un mesaj de speranță și încredere în viitorul României, exprimându-și dorința ca românii din Italia să revină acasă și să contribuie la dezvoltarea țării.

TAGS: diaspora, Marcel Ciolacu, diaspora românească, Italia, români din Italia, dezvoltarea României
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General