Wednesday, April 17, 2024
HomeSportMarcel Ciolacu anunță că pensiile vor fi recalculate până în septembrie 2024

Marcel Ciolacu anunță că pensiile vor fi recalculate până în septembrie 2024

Marcel Ciolacu anunță că pensiile vor fi recalculate până în septembrie 2024

Liderul Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, a făcut un anunț important în cadrul ședinței de Guvern de astăzi. Acesta a declarat că recalcularea pensiilor va fi realizată la termenul anunțat, în luna septembrie 2024. Cu toate că au existat speculații conform cărora recalcularea s-ar putea face în mai multe tranșe sau etape, Ciolacu a respins această idee, promițând că se va respecta termenul stabilit.

Însă, liderul PSD a solicitat ministrului finanțelor, Adrian Câciu, să prezinte impactul neimpozitării pensiilor cu valori cuprinse între 2.000 și 3.000 de lei. Această solicitare vine în contextul în care Partidul Național Liberal (PNL) a propus eliminarea impozitării la aceste nivele de pensii, ceea ce ar duce la o creștere cu aproximativ 100 de lei a acestora. Cu toate că PSD este de acord, în principiu, cu această măsură, se dorește o analiză amănunțită a impactului bugetar pe termen lung.

Recalcularea pensiilor – o decizie fermă

Într-o declarație fermă, Marcel Ciolacu a subliniat că nu există alte variante în ceea ce privește recalcularea pensiilor. Acesta a afirmat că partidul s-a angajat să respecte termenul stabilit, iar recalcularea se va realiza la 1 septembrie, așa cum a fost anunțat anterior. Este important pentru români să știe că acest proces se va desfășura într-o singură tranșă și că nu există alte variante care să divergă de planul stabilit.

Marcel Ciolacu și-a exprimat dorința ca Ministerul Finanțelor să analizeze impactul măririi pensiilor între 2.000 și 3.000 de lei. Până în prezent, pensiile sub 2.000 de lei nu sunt impozitate, iar liderul PSD dorește să se determine impactul financiar al scutirii de impozit și pentru pensiile cuprinse în această marjă. Această analiză este necesară pentru a se stabili dacă România își permite această mărire și dacă bugetul de stat poate susține costurile aferente.

Marcel Ciolacu a transmis un mesaj clar către ministrul Finanțelor, așteptând ca acesta să ofere o recomandare în ceea ce privește impozitarea pensiilor până în 3.000 de lei. Această recomandare va fi luată în considerare după majorarea de 13,8% și recalcularea care va avea loc la 1 septembrie. Astfel, se va decide dacă scutirea de impozit poate fi aplicată și pentru acele pensii care se încadrează în intervalul menționat.

Dezvoltarea României și atragerea fondurilor europene

Pe lângă discuțiile referitoare la recalcularea pensiilor, Marcel Ciolacu a anunțat că va avea întâlniri cu mediul de afaceri în perioada următoare. Aceste discuții vor aborda teme precum dezvoltarea României și modul în care se pot conveni scheme de ajutor de stat în colaborare cu reprezentanții Comisiei Europene. Una dintre priorități va fi atragerea fondurilor europene, subiect care va fi dezbătut în detaliu.

Asigurări privind majorarea pensiilor

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a venit cu asigurări că pensiile vor fi majorate până în această toamnă. În prezent, acestea au fost deja indexate sau urmează să fie indexate în cel mai scurt timp cu inflația, ceea ce înseamnă o creștere de 13%. Cu toate acestea, oamenii așteaptă cu nerăbdare informații despre recalcularea pensiilor, deoarece valoarea exactă a acestora va putea fi stabilită abia după procesul de recalculare.

Ministrul muncii a subliniat că, începând cu anul 2024, pensiile vor crește în mod constant, având în vedere noile reglementări legale. Acestea prevăd că pensiile vor fi majorate anual cu inflația plus jumătate din câștigul salarial mediu brut. Astfel, se asigură o creștere constantă a pensiilor și se evită stagnarea acestora, așa cum s-a întâmplat în anii anteriori.

În prezent, toți pensionarii și-au primit deja pensiile majorate în luna ianuarie, conform procedurilor convenționate cu Poșta Română. Astfel, majorările au fost vizibile pe taloanele de pensii și în conturile bancare ale beneficiarilor. Această majorare a oferit o perspectivă clară asupra creșterii valorii pensiilor și a eliminat incertitudinea legată de acestea.

Concluzie

Promisiunile referitoare la recalcularea pensiilor și majorarea acestora au fost făcute de liderul PSD, Marcel Ciolacu, în cadrul ședinței de Guvern. Aceste măsuri sunt considerate importante pentru a asigura un trai decent pentru pensionari și a le oferi siguranță financiară. Cu toate acestea, se așteaptă rezultatele analizei impactului bugetar și se va lua o decizie în funcție de acestea. Recalcularea pensiilor va avea loc până în septembrie 2024, iar majorările vor continua în conformitate cu noile reglementări legale.

TAGS:

Liderul PSD, pensiuni, recalcularea pensiilor, Marcel Ciolacu, PNL, impozitare pensii, buget de stat, mediul de afaceri, fonduri europene, Ministerul Muncii

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments