Monday, February 26, 2024
Google search engine
HomeActualitateMaia Sandu și-a publicat declarația de avere. Suma infimă primită ca șef...

Maia Sandu și-a publicat declarația de avere. Suma infimă primită ca șef al statului în 2023

Maia Sandu, președinta Republicii Moldova, a încasat anul trecut un venit total de aproape 359.000 de lei moldovenești, ceea ce echivalează cu aproximativ 92.000 de lei românești. Cea mai mare parte a acestui venit a provenit din salariile pe care le-a primit pentru funcția pe care o deține. Conform declarației de avere depuse pentru anul trecut, Maia Sandu a ridicat lunar o sumă de aproximativ 22.000 de lei moldovenești, adică aproximativ 5.600 de lei românești.

Din documentele depuse la Autoritatea Națională de Integritate (ANI) reiese că Maia Sandu a primit aproximativ 264.000 de lei moldovenești de la Președinție. Pe lângă aceasta, ea a beneficiat și de diurne pentru deplasările din străinătate, în sumă de aproximativ 96.000 de lei moldovenești.

Scenariu-bombă în PNL: Iohannis demisionează pentru șefia Consiliului European, Ciucă devine președinte interimar – SURSE

În ciuda creșterii salariilor și diurnelor în comparație cu anul precedent, conturile bancare ale președintei Maia Sandu au înregistrat o scădere în 2023. De exemplu, în anul anterior, Maia Sandu a dezvăluit că deține 600 de dolari într-o bancă din SUA, însă în 2022 această sumă a scăzut la jumătate, adică 300 de dolari.

De asemenea, resursele financiare dintr-o bancă din Republica Moldova s-au înjumătățit în 2023, ajungând la aproximativ 6130 de lei moldovenești, cu aproape 6980 de lei moldovenești mai puțin față de 2022.

În anul trecut, Maia Sandu a vândut și mașina sa, un Toyota RAV 4, pentru o sumă de 8.000 de euro. Aceasta achiziționase autoturismul în 2012.

Pe lângă acestea, Maia Sandu deține un apartament în Chișinău, cu o suprafață de 74,5 metri pătrați, încă din 2003. Valoarea acestuia este de puțin peste 440.000 de lei moldovenești.

Declarația de avere a fost depusă de către președintă la Autoritatea Națională de Integritate pe data de 9 ianuarie și poate fi consultată public pe site-ul instituției.

Cum să îți păzești copilul de gripă și alte viroze respiratorii, odată cu reluarea școlii. Recomandări de la Ministerul Sănătății

TAGS: Maia Sandu, președinta Republicii Moldova, salariu Maia Sandu, deplasări Maia Sandu, conturi bancare Maia Sandu, declarație de avere Maia Sandu

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments