Thursday, February 29, 2024
Google search engine
HomeSportLufthansa renunță la ruta Cluj-Frankfurt din motive tehnice

Lufthansa renunță la ruta Cluj-Frankfurt din motive tehnice

Lufthansa renunță la ruta Cluj-Frankfurt din motive tehnice

O renumită companie aeriană a făcut un anunț care ar putea stârni controverse în rândul multor români care deja și-au achiziționat bilete. A dat de veste că va renunța la o linie de zbor, de la noi din țară către o destinație intens circulată. Care este motivul?

O veste neplăcută așteaptă pasagerii care aveau în plan să ia un avion către Frankfurt, de pe Aeroportul ”Avram Iancu” din Cluj Napoca. Compania aeriană Lufthansa a anunțat că nu va mai efectua zboruri pe această rută.

Citește și: Zboruri către străinătate

Motivul deciziei

Măsura va fi pusă în aplicare de către Lufthansa la finalul lunii martie a acestui an. Motivul invocat pentru această decizie este o problemă tehnică legată de motoarele unei aeronave. În schimbul rutei către Frankfurt, compania va opera curse aeriene către Munchen, deoarece s-a observat o cerere mai mare pentru această destinație.

Aeroportul din Cluj-Napoca a anunțat că pentru cursele către Munchen se va utiliza o aeronavă mai spațioasă. În plus, vor fi introduse trei curse de pe Aeroportul ”Avram Iancu” către Munchen. Aceasta este o soluție tehnică aplicată și în alte țări, având în vedere problemele cu motoarele Pratt & Whitney pentru Airbus 320.

Pasagerii redirecționați către alte companii aeriene

Pentru pasagerii care aveau bilete achiziționate către Frankfurt pentru finalul lunii martie, Lufthansa va oferi soluții alternative de transport. Aceștia vor fi redirecționați către alte companii aeriene, iar pentru a fi la curent cu noutățile călătoriei, pasagerii sunt sfătuiți să ia legătura cu personalul de unde și-au cumpărat biletele.

Din cauza problemelor cu motoarele, Lufthansa nu este singura companie aeriană afectată. Companii precum WizzAir și All Nipon Airlines se confruntă și ele cu aceeași situație și au fost nevoite să ia măsuri similare. Verificarea unui motor durează aproximativ 170 de zile, iar problemele cu motoarele Pratt & Whitney pentru Airbus 320 se estimează că vor fi rezolvate doar în primăvara anului 2025.

Pentru mai multe informații despre zborurile către Frankfurt și alte destinații internaționale, accesați: Zborurile către destinații internaționale

TAGS: zboruri către străinătate, rute aeriene
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments