Sunday, July 14, 2024
HomeActualitateLudovic Orban Acuză Decizia Coalitiei Drept O Bătaie de Joc Față de...

Ludovic Orban Acuză Decizia Coalitiei Drept O Bătaie de Joc Față de Români

Ludovic Orban Acuză Decizia Coalitiei Drept O Bătaie de Joc Față de Români

Președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban, a lansat acuzații grave la adresa coaliției guvernamentale, afirmând că decizia acesteia în privința calendarului electoral reprezintă o încercare de a manipula rezultatele alegerilor. Orban a declarat că consultările cu partidele din opoziție au fost doar o mascaradă, dând naștere unui climat toxic în politică și afectând direct democrația în România.

„PSD și PNL aduc prejudicii serioase democrației din țara noastră. Alegerea făcută astăzi de coaliție în privința calendarului electoral constituie o nouă încercare de a distorsiona rezultatele alegerilor. Consultările cu partidele din opoziție au fost o simplă formalitate. Este o bătaie de joc la adresa românilor nemulțumiți de modul dezastruos de guvernare al acestei coaliții toxice”, a transmis cu fermitate Ludovic Orban.

„Programările pentru alegerile parlamentare au fost făcute după primul tur al alegerilor prezidențiale. Partidele care vor concura în turul doi al prezidențialelor vor avea un avantaj considerabil în alegerile parlamentare față de cele care nu au candidați în această etapă. În săptămâna decisivă din campania electorală pentru alegerile parlamentare, liderii partidelor care nu au candidați în turul doi vor deveni irelevanți și vor fi percepți ca fiind eliminați din cursa electorală, lucru care va afecta semnificativ numărul de voturi pe care aceste partide le vor obține”, a continuat Orban.

Președintele Forța Dreptei a explicat că această situație va afecta negativ perspectivele partidelor fără candidat în turul doi, crescând artificial susținerea pentru partidele care își vor promova candidații în această fază a alegerilor prin amplificarea diviziunilor politice caracteristice tururilor doi în alegerile prezidențiale.

Orban a mai adăugat că PSD și PNL profită de poziția lor la guvernare, controlând aproape în totalitate administrația publică și media, deținând resurse nelimitate pentru campaniile electorale și urmărind controlul strict al birourilor electorale în ziua votului. Astfel, aceste partide își propun să promoveze activ candidații în turul doi al alegerilor prezidențiale, construind o dispută falsă pentru a obține cât mai multe voturi în alegerile parlamentare. După scrutin, indiferent de câștigătorul prezidențialelor, PNL și PSD intenționează să continue coaliția de guvernare.

„Dacă cetățenii români ar realiza că toate deciziile luate anul acesta de către această coaliție coruptă au fost menite să mențină la putere cele două partide dominante, ar putea acționa în beneficiul României și să nu acorde votul niciunui candidat al PSD sau PNL, eliminându-i astfel din turul doi. Acest lucru ar fi cu siguranță benefic pentru țara noastră și ar demonstra că suntem hotărâți să scăpăm de influența negativă a acestor partide”, a concluzionat liderul Forța Dreptei, Ludovic Orban.

TAGS:

Ludovic Orban, coaliție guvernamentală, alegeri parlamentare, corupție politică, opoziție.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General